torstai 23. kesäkuuta 2022

KESÄISEN HELSINGIN RUOKAPAIKAT X 20

Lazy Fox || Flät nro 14 || Pompier Espa
MAD || Seksico Tacos || Hills Dumplings

Moikka tyypit!

Tänään julkaisen teille hieman poikkeavan listauksen Helsingin alueen kiinnostavimmista (kesä)ravintoloista – olen koonnut aiemmista postauksista poiketen tälle listalle myös sellaisia ruokapaikkoja, joissa en ole itse vielä ehtinyt syystä tai toisesta vierailla. Sen sijaan olen merkinnyt ne ylös Google Mapsiin ystävän tai sosiaalisen median suositusten perusteella! Tästä syystä myös kaikki postauksen kuvat ovat peräisin ravintoloiden omilta instagram-tileiltä, joihin löydät linkin ravintolan esittelyn alusta.

Toivottavasti tästä postauksesta on teille apua ja iloa, jos pohdiskelette mun tapaan kivaa paikkaa, jossa syödä myöhäistä aamupalaa, lounasta tai illallista – tai mistä napata mukaan välipalaa. Mä olen itse huomannut, että turvaudun helposti johonkin helppoon ja tuttuun ravintolaan, kun nälkä yllättää kaupungilla ollessa. Siksi onkin niin kovin kätevää, että puhelimessa kulkee mukana lista kiinnostavista ruokapaikoista, joita kokeilla. Ehkä tekin siis löydätte tästä uutta inspiraatiota Helsingissä vietettäviin (kesä)päiviin!

Psssst! Ne ravintolat ja kahvilat, joissa olen itse käynyt (ja testannut hyväksi) tunnistat ★-merkistä ravintolan nimen vieressä.


Aamupalaa:

Lazy Fox @lazyfoxhelsinkiSympaattinen, koko päivän herkullista aamupalaa tarjoava Lazy Fox sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta. Kahvilasta saa ehkä yhdet parhaimmista pannukakuista (Sweet Pancakes) eivätkä avokadotoast tai muut voileivät kalpene niiden rinnalla.

Flät nro 14 @flat14_helsinki – Yksi Helsingin suosituimpia aamupalapaikkoja on vielä testaamatta mutta lupaan ja vannon, että tänä kesänä asia muuttuu!

La Torrefazione @latorrefazione La Torrefazione on yksi mun go-to paikoista, kun mieli tekee hyvää kahvia sekä jotain pientä purtavaa kahvin kylkeen. Torre tarjoaa arkisin myös älyttömän hyvän lounaslistan, jonka pastat, risotot ja salaatit ovat pelastaneet pari kertaa allekirjoittaneen päivän, kun lounas on unohtunut kotiin.

Lounasta:

Pompier Espa @pompierespa – Pompier sijaitsi lähellä yhtä mun työharjoittelupaikkaa ja siellä tulikin syötyä lounasta porukalla useammankin kerran. Täällä on yksi monipuolisimmista salaattipöydistä, joka on yksi mun suurimpia syitä valita kyseinen ravintola. Lounaan lisäksi ravintola tarjoaa iltaisin ruokalistan antimia.

Seksico Tacos @seksicosauce – Paljon positiivista pöhinää aiheuttanut taco-ravintola on keikkunut "pakko-testata-listan" kärjessä jo pidemmän aikaa. Jo pelkästään heidän tilinsä kuvia katsellessa tulee kauhea nälkä ja sylki nousee suuhun! :---D

Deliberi K7 @deliberik7 – Avoin ravintolakonsepti, josta löytyy jokaiselle seurueen jäsenelle jotain: etsit sitten pieniä suolaisia annoksia ja kuplivaa kevyeen illan istumiseen ja rupatteluun, tai täyttävämpää lounasta. Paikan parsarisotto halloumilla on kerrassaan ihanaa!

Big Bowl Noodle @big_bowl_noodle – Helsingin parhaaksi nuudeliravintolaksikin tituleerattu Big Bowl Noodle tarjoaa autenttisia makuja edulliseen hintaan. Paikan sisutus on moderni ja siisti ja ravintolan puolelta voi seurata, kuinka sun nuudelit valmistetaan käsin alusta alkaen.

Hills Dumplings @hillsdumplings – Melkein hävettää myöntää mutta en ole ikinä syönyt Dumplingseja! Ehkä tähänkin asiaan saadaan muutos kesän aikana, jos saan houkuteltua jonkun asiasta enemmän tietävän mun mukaan oppaaksi. Olen kuitenkin kuullut, että Hills Dumplings olisi oivallinen paikka aloittaa kokeilut...

MAD @ravintolamad – Vasta loppukeväästä keskustaan auennut MAD tarjoaa päivittäin vaihtuvan lounaslistan lisäksi brunssin joka lauantai. Itseä eniten kiinnostaa lounaslistan Viikon Smörre(bröd), sillä en tiedä muita ravintoloita, jotka tarjoilisivat kyseisiä tanskalaisia "avo"leipiä Helsingissä.

Round Punavuori || Sandwich Club || Pueblo Bar y Taqueria
Ventuno || Olivia || Bistro Bardot


Drinkkejä / Pientä purtavaa:

Round Punavuori @roundhki – Käveltiin yksi päivä Round Punavuoren kahvilan ohitse ja oli kyllä lähellä, ettei piipahdettu sisällä hakemassa näitä herkullisia donitseja. Varmasti moni muukin on nähnyt näitä kavereita sosiaalisen median syövereissä. Mikä parasta – donitsit ovat vegaanisia!

Momochi @momochi.fi – Forumista löytyvä söpö kahvila erikoistuu japanilaisiin jälkiruokiin: Mochi-jäätelöön sekä Mochi-donitseihin. Herkkujen kaveriksi kannattaa ehdottomasti napata normaali tee tai Bubble Tea. Helposti parhaat mochit koko kaupungissa!

★ Sandwich Club @sandwichclubhki – Torikorttelista löytyvä delityyppinen ravintola tarjoilee parhaat eväät kesäpäivään. Täytetyt leivät ja bagelit vievät suuremmankin nälän ja niistä kelpaa nauttia liikkeellä ollessa tai sisäpihalla istuen. Mikäli valinnan vaikeus iskee, on Parmesan Chicken -leipä aina hyvä valinta. 

Hesari 13 @hesari.13 – Rento baari aivan Harjuntorin vieressä on loistava paikka istua iltaa ystävien kanssa. Välillä tarjolla myös live-musiikkia.

Grind Coffee & Wine @thegrindcoffeeandwine Kaivopihan kiinteistöstä (?) löytyvä kahvila / baari vaikuttaa sisustuksellaan. Viihtyisät tilat, keskeinen sijainti, herkullinen kahvi ja ajoittainen live-musiikki tekevät paikasta täydellisen rentoon hengailuun.  // Huom! Aamiaisbrunssi (la-su) tauolla kesän ajan 1.6.-15.8. 

Pueblo Bar y Taqueria @pueblobar – Pysähdyttiin tänne pikaisille drinkeille sekä tietenkin nachoille (oli muuten törkeän hyvää guacamolea!). Vieressä istuvien annoksia kurkkiessa meinasi iskeä annoskateus, joten tänne täytyy tulla joku kerta syömään ihan ajan kanssa. Sopisi hyvin esim. treffipaikaksi!

Illallista / Fine Dining:

Ventuno @ventuno_helsinki Italialaisen ruoan ja kulttuurin ystävänä Ventuno on pakko kokea. Viihtyisä ilmapiiri, upea sisustus ja laadukas ruoka takaavat onnistuneen illan. Tähän mennessä paras (Suomessa) syömäni Burrata-annos ja täydellisyyttä lähentelevät tuorepastat. Juhlaillalliseen tai paremmille treffeille. 

Ravintola Nolla @restaurantnolla – Ravintola Nolla todistaa, etteivät fine dining ja ympäristöystävällisyys sulje toisiaan pois. Ravintolan ruoat valmistetaan lähellä tuotetuista luomuraaka-aineista sesongin mukaisesti ja ravintolan kaikessa toiminnassa on huomioitu kestävän kehityksen periaatteet. = Hyvää ruokaa hyvällä omalla tunnolla!

Bistro Bardot @bistro_bardot – Itseään rennoksi bistro-brasserie'ksi kutsuva Bardot tarjoilee ihastuttavan ilmapiirin ja drinkkien lisäksi hienostunutta (instagrammable) lounasta ja pientä purtavaa juomien seuraksi sekä klassisia illalliseksi sopivia annoksia. 

Madonna @madonnahelsinki  – Listan toinen italialainen ravintola sijaitsee upeassa tiilirakennuksesssa Merihaan alueella. Eniten ruokalistan annoksista kiinnostavat  tomaatti-bruschettat, tryffeli-gnocchit sekä tietenkin kesään oivallisesti sopiva Limoncello Spritz.

Olivia @oliviarestaurants – Keskustan rautatieaseman historialliseen lippuhalliin äskettäin avautunut Olivia lupaa tuoda italialaisen elämyksen keskustan vilinään. Tähän mennessä ehdin vain nauttia nopean lasillisen ravintolan ihastuttavalla terassialueella (samalla ohitse kiitäviä ihmisiä tarkkaillen) mutta tarkoituksena olisi palata takaisin testaamaan ainakin paikan pizzat ja pasta-annokset.

 

Löytyykö sulla lisättävää tähän listaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥