maanantai 16. huhtikuuta 2018

HOLDING UP THE UNIVERSE (2016)


Long time no book review!

Onneksi tuo asia korjaantuu juuri nyt! :--) Koulun viimeiset kokonaiset viikot pyörähtivät tänään käyntiin ja kesäloma häämöttää koko ajan lähempänä. Tämä tietää myös enemmän aikaa lukemiselle ja hyville kirjoille. Niitä mulla riittääkin, sillä en voinut jättää Lontoossa tilaisuutta käyttämättä ja päädyin lopulta kotiin viiden uuden kirjan kanssa! (Myös Islannin kirjoista yksi on vielä lukematta...)

Ainakin tällä hetkellä koulu vie aika suuren osan mun ajasta mutta viimeisimpien kirjojen joukossa sain viimein luettua toisen syntymäpäivänäni saamistani kirjoista. Tänään suunnitelmani onkin sukeltaa kyseisen kirjan pariin!


MISTÄ ON KYSE?

Jennifer Nivenin toinen nuorille aikuisille suunnattu Holding up the Universe -kirja jatkaa samalla teemalla kuin All the Bright Places – rakkaustarina kahden henkilön välillä, jotka näkevät toisensa sellaisina kuin he ovat. Tällä kertaa tarinan keskiössä ovat Libby ja Jack. Kaksi high school:ia käyvää nuorta, joilla on omat salaisuutensa.

Libby on menettänyt äitinsä ja jättäytynyt pois koulusta mutta on viimein valmis palaamaan takaisin. Jack taas elää jokaisen päivän tuntemattomien keskellä eikä pysty tunnistamaan edes oman veljensä kasvoja. Molemmat sekaantuvat koulun armottomaan draamaan ja joutuvat vastaamaan seurauksista. Joutuessaan viettämään aikaa yhdessä he huomaavat tuntevansa olonsa vähemmän yksinäisiksi.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Odotukseni kirjaa kohtaan olivat erittäin korkealla, sillä kirjailijan All the Bright Places -teos kuuluu suosikkikirjoihini. Harmikseni jouduin kuitenkin toteamaan, että tämä kirja ei (mielestäni) yltänyt lähellekään suosikkiani. Koen, että kirjan henkilöt jäivät minulle etäisiksi enkä oikein päässyt sisälle heidän ajatuksiinsa ja tekoihinsa. Muutenkin kirjan tarina tuntui kulkevan turhan tasapaksusti ja jäin kaipaamaan jotain yllättävää tai tunteita herättävää...

Uskon kuitenkin, että moni saa kirjasta paljon irti. Kirjan parasta antia ovatkin rohkean päähenkilön Libbyn sanoma kehopositiivisuudesta ja kiusaamisen vastustamisesta. On hienoa, että kirjan päähenkilö ei sovi täysin yhteiskunnan asettamiin muotteihin eikä pelkää enää (juonen edetessä) olla oma itsensä. Myös toisen päähenkilön, Jackin, tausta luo kiinnostavan tarinan – ja itse olisin mielelläni lukenut vielä enemmän hänen päivittäisestä selviämisestään tuntemattomien kasvojen joukossa.


// Seuraavana kirjaesittelyssä Adam Silveran They Both Die at the End -teos ♥︎

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ainakin kansi on aivan upea :)

  Mulla on muuten haaste sulle mun blogissa! https://elamaniminunvareillani-roosa.blogspot.fi/2018/04/20-kysymysta-millainen-bloggaaja-olen.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei täytyykin käydä tsekkaamassa tuo haaste! :--) Oon ollut huippukiireinen nyt kevään joten kommenttisi vastaamiseen meni vähän enemmän aikaa.

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥