lauantai 31. maaliskuuta 2018

SEE YOU IN THE COSMOS (2017)

Hei taas!

Tänään sukelletaan vaihteeksi kirjojen maailmaan, sillä vuorossa on toisen Islannista ostamani pokkarin arvostelu. :--) Jack Cheng on mulle kirjailijana täysin uusi tuttavuus ja tartuin kirjaan ensimmäisenä sen kauniin kannen takia. Koska kirjan takakannen teksti vaikutti yllättävän mielenkiintoiselta, päätin ottaa kirjan luettavaksi. Asiaa toki edisti tuo kannesta löytynyt Jennifer Nivenin antama suosittelu / kommentti...


MISTÄ ON KYSE?

Kirjan päähenkilö on 11-vuotias Alex, joka on erittäin kiinnostunut avaruudesta. Alex asuu kahdestaan äitinsä (sekä koiransa) kanssa ja hänen suurin unelmansa olisi laukaista raketti avaruuteen. Tästä syystä Alex onkin päättänyt äänittää iPodiinsa ääniä elämästä maan päällä ja lähettää äänitteet avaruuteen suuressa avaruusharrastelijoiden kokoontumisessa. 11-vuotiaan pojan ja koiran matka kokoontumiseen saa yllättäviä käänteitä ja he tutustuvat kiinnostaviin henkilöihin.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Kesti muutama luku ennen kuin pääsin sisälle kirjan tarinaan, sillä jokainen luku on tavallaan Alexin uusi "äänite". Matkan käynnistyessä myös tarina alkaa kulkea eteenpäin.  Vaikka Alexin perhe ei olekaan suoraan unelmista: kauan kadoksissa ollut isä, ongelmainen äiti sekä harvoin kotona käyvä isoveli – huomaa hän reissun jälkeen omistavansa suuremman perheen kuin osasi koskaan kuvitella.

Kirjan tarina kerrotaan siis Alexin näkökulmasta, mikä oli mielestäni erittäin hauskaa, onhan kyseessä tosiaan lapsi, joka näkee maailman hieman eri tavalla. Kirjan henki on hyvin lämmin ja Alexin silmin maailma kovin suuri, kaunis ja monimutkainen. Kirjan loppu paljastaa yllättävän asian, johon lukija tuskin oli aikaisemmin edes osannut kiinnittää huomiota juurikin kertojan näkökulman (sekä iän huomioon ottaen).


" I haven't read anything that has moved me this much since Wonder" – Jennifer Niven

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥