maanantai 29. tammikuuta 2018

PLAYLIST FOR THE DEAD (2015)


Hello!

Ensimmäinen tänä vuonna lukemani kirja oli yksi Islannista tuomistani pokkareista. Vaikka mulla oli todella tiukat rajat käsimatkatavaroista, en voinut vastustaa –50% tarjouspöytää kirjakaupassa ja lopulta ostin kolme(!!) kirjaa. Onneksi kaikki olivat pokkareita ja mahtuivat ihan hyvin mun laukkuun... ;---) Tämän kirjan valitsin, koska sen juoni muistutti aika paljon 13 Reasons Why -sarjan tarinaa.


MISTÄ ON KYSE?

Sam ja Hayden ovat parhaat ystävät, kunnes eräiden huonosti päättyneiden juhlien jälkeen Sam löytää Haydenin kuolleena sängystään. Hayden on jättänyt jälkeensä muistitikun täynnä musiikkia ja lapun, jossa pyytää Samia kuuntelemaan soittolistan – tämän jälkeen hän ymmärtäisi Haydenin päätöksen.

Sam kuuntelee soittolistaa ja yrittää selvittää, mitä juhlissa (ja Haydenin) elämässä oikein tapahtui. Samalla hän törmää kouluaan käyvään tyttöön, joka vaikuttaa tunteneen Haydenin ja jolla tuntuu olevan paljon salaisuuksia.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Kuten oletin, muistuttaa kirja hieaman 13 Reasons Why -sarjaa. Kirjan tarina on kuitenkin erilainen, vaikka "syypäät" Haydenin itsemurhan takana saavatkin kostajan peräänsä. Mielestäni kirjan juoni ja tapahtumat on kirjoitettu todella hyvin ja välillä tuntuu kuin olisin itse paikalla. Koulukiusaamisen ja nuorten yksinäisyyden ollessa juuri nyt keskustelun aiheena, koin, että kirja antaa tärkeää mielikuvaa millaista vahinkoa kiusaaminen todella tekee ja kuinka se ei aina näy lähimmäisille ihmisille.

Kirjan jokainen kappale on linkitetty (ja nimetty) yhden soittolistan kappaleen mukaan – ja ainakin itse latasin kappaleet omaksi soittolistakseen ja kuuntelin biisin samalla kun luin kyseistä kappaletta. :--)

// Pakko vielä antaa lisäpisteet siitä, että soittolistalta löytyy yksi mun suosikeista Linkin Parkin kappaleista!


Joko sä olet ehtinyt aloittaa vuoden 2018 lukemiset? Minkä kirjan luit?

2 kommenttia:

 1. Oi että, tämä meni omalle kirjalistalle! Kuulostaa mielenkiintoiselta :)
  Itse olen myös yhden kirjan saanut luettua, nimeltään Tyttö, joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven. Oli kyllä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisen niminen kirja tuo, jonka luit! Täytyykin katsoa, jos sattuisi tulemaan vastaan ja lukea vähän takakantta :--)

   Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥