torstai 5. lokakuuta 2017

HISTORY IS ALL YOU LEFT ME (2017)

Hei kaikki! ♥︎

Kesän kirjapaketin viimeinen teos lähti mukaan elokuussa Korfulle ja viihdytti mua aurinkoa ottaessa. Tuntuu, että tästä on jo älyttömän kauan aikaa – ainakin kun katsoo ulos ikkunasta... ;--D Onneksi mulla on kaksi uutta kirjaa lukemisen alla ja kaikki vanhat odottamassa uusintakierrosta. Ehkä voi linnoittautua kokonaan sisälle syksyn ja talven ajaksi?


MISTÄ ON KYSE?

Adam Silvera oli mulle täysin uusi kirjailija ja bongasin kyseisen History Is All You Left Me –kirjan  ensimmäisenä Zoellan tämän vuoden Book Club kampanjasta. Yllätyin positiivisesti huomatessani kannessa myös Nicola Yoonin suosittelevan teoksen lukemista.

Kirjan päähenkilö Griffin suree ex-poikaystävänsä (ja parhaan kaverinsa) Theon menetystä. Surun kasvaessa liian suureksi ja pakko-oireiden pahentuessa Griffin löytää yllättävän auttajan: Theon uuden poikaystävän. Kirja seuraa myös mennesyyttä, jossa keskitytään Griffinin ja Theon suhteen alkuun ja kehittymiseen.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Ensimmäiset sivut tuntuivat yllättävän tylsiltä enkä oikein päässyt sisään tarinaan tai Griffinin ajatuksiin. Onneksi en antanut periksi vaan jatkoin lukemista, sillä pian olin koukussa ja ahmin tarinaa sivu sivun jälkeen.

Kirjan kerronta sekoittaa keskenään menneisyyttä (Theon ja Griffinin yhteistä aikaa) sekä nykyisyyttä, jossa Griffin yrittää selvitä Theon kuolemasta. Myönnän, että ensin nautin paljon enemmän noista menneisyyteen sijoittuvista kappaleista, jotka käsittelivät Theon ja Griffinin suhteen alkuaikoja. Ne olivat ihanan keveitä ja toiveikkaita.

Päähenkilönä Griffin on mielestäni ristiriitainen – saatoin samaan aikaan olla todella ärsyyntynyt tämän toimintaan ja ajatuksiin mutta kuitenkin tuntea syvää myötätuntoa poikaa kohtaan. Uskonkin, että henkilö herättää paljon erilaisia ajatuksia erilaisissa ihmisissä.

Kirjan juoni tuntui jossain kohdissa liiankin ennalta-arvattavalta ja olin aivan varma siitä, kuinka kirja tulisi loppumaan. Yllätyin kun näin ei käynytkään vaan tilanne muuttui kirjan lähestyessä loppuaan. Pisteet tästä! Tuollaista loppua en osannut odottaa vielä kirjan puolivälissä." I NEVER UNDERSTAND HOW TIME CAN MAKE A MOMENT FEEL AS CLOSE AS YESTERDAY AND AS FAR AS YEARS. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥