sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

EVERYTHING, EVERYTHING (2015)

Hei ja ihanaa sunnutaita!

Talvi loma on nyt ohi ja edessä vielä viimeinen neljännes lukuvuotta. Kuinka nopeasti aika onkaan taas kulunut? Koulujutuista voisin kirjoitella myöhemmin vähän tarkemmin – se ei ole nimittäin tämän päivän aiheena. :--) Tänään on jälleen kerran uuden kirja-arvostelun aika ja vuorossa on Nicola Yoonin esikoisteos Everything Everything.

 

MISTÄ ON KYSE?

Nicola Yoonin esikoisteos Everything Everything oli yksi jouluna tilaamistani kirjoista. Olin ajatellut jättää kirjan luettavaksi lentokoneeseen mutta uteliaisuuttani luin muutaman sivun – enkä saanut laskettua kirjaa enää pois käsistäni! :--D

Kirjan päähenkilö on Madeline (Maddy) tyttö, joka on allerginen kaikelle. Hän asuu "vankina" kotonaan äitinsä ja päivittäin käyvän sairaanhoitajan kanssa. Yhtenä päivänä Madeline näkee ikkunastaan,  kuinka naapuriin muuttaa uusi perhe. Hän ryhtyy seuraamaan perheen elämää, erityisesti perheen poika Olly vaikuttaa hänestä kiinnostavalta.  He ryhtyvät juttelemaan sähköpostin ja tekstiviestien välityksellä ja pian Maddy huomaa ihastuneensa. Salaa äidiltään nuoret tapaavat ja suhde syvenee.

Uskaltaako Maddy lähteä ulos talostaan? 
Mikä on suuri salaisuus, jota hänen äitinsä on varjellut vuosien ajan?


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Everything Everything pääsee kaikkien aikojen parhaimpien kirjojen listalleni hyvästä syystä. Aloitettuani kirjan eräänä lauantaiaamuna en malttanut laskea sitä syrjään koko päivänä ennen kuin viimeinenkin sivu oli luettu. Tätä ei tapahdu kovinkaan usein, mikä mielestäni kertoo paljon tästä kirjasta. Kirja ei ole kirjoitettu täysin perinteiseen tapaan, sillä mukaan mahtuu sähköposteja, lääkärin raportteja, otteita päiväkirjasta ja paljon muuta. Nämä tuovat kirjaan uutta ulottuvuutta.

Kirjan lopusta löytyy lyhyt lukunäyte Yoonin seuraavasta kirjasta The Sun is also a Star, joka vaikutti todella hyvältä ja ilmestyi viime vuonna. Luulenkin, että myös kyseinen kirja löytää tiensä jossain vaiheessa kirjahyllyyni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥