tiistai 31. maaliskuuta 2020

MUSTIKKAPIIRAKKA HALVAPOHJALLA


Hey guys!

Meille on jo muodostunut yksi herkku ylitse muiden, jota tehdään välillä jopa ihan huvikseen vain viikonlopun kunniaksi. Tämä mustikka-kermaviilipiirakka on uskomattoman nopea ja helppo valmistaa – ja valmistuu tuplasti nopeammin, jos avuksi ottaa pakastealtaan valmiin taikinan. (Myönnän, me huijataan pohjan kanssa aika usein!) Viimeksi tosiaan tehtiin tätä piirakkaa meidän 2kk vuosipäivän kunniaksi.

Leivoin pohjan tällä kertaa pidemmän kaavan mukaan, sillä mä olin saanut päähäni, että haluan kokeilla pohjaan mun toista lempiherkkua, nimittäin vaniljanmakuista halvaa! Halvan maku tuli ihan kivasti esiin pohjassa ja sopi oikein hyvin mustikoiden kanssa. ♥︎

MUSTIKKAPIIRAKKA (HALVAPOHJALLA)

muropohja:

100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 pkt vaniljahalvaa
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

400g mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 kananmuna
+ 2 tl kardemummaa


Valmista ensin muropohja: vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmuna jatkaen vaahdottamista.

Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja kääntele taikinaan.

Riko halvan rakenne esim. haarukalla hienoksi muruksi ja sekoita taikinaan.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita sokeri ja kananmuna kermaviiliin.

Lusikoi mustikat piirakan pohjalle ja valuta päälle kermaviiliseos tasaisesti.

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pohja on kypsynyt.

Anna piirakan jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥