perjantai 5. huhtikuuta 2019

WHAT IF IT'S US (2018)

Howdy!

Eilisestä Kirjamuistoja-postauksesta innostuneena päädyin kirjoittamaan esittelyn viimeisimpänä lukemastani kirjasta. Kyseessä on Adam Silveran ja Becky Albertallin yhdessä kirjoittamasta nuorten romaanista nimeltä What if it's us. En muista milloin viimeksi luin kirjan, jossa yksikään henkilö ei ollut kuollut tai menehtynyt tarinan edetessä. Tavallaan tämä kirja oli juuri tästä syystä kiva poikkeus mun normaalisti lukemiin kirjoihin. :--D


MISTÄ ON KYSE?

Kirjassa seurataan kahden nuoren kesää New Yorkissa. Arthur on kesätöissä äitinsä toimistolla ja on muuttanut kesän ajaksi kaupunkiin. Broadwaystä unelmoiva poika uskoo, että unelmien kaupunki voi yllättää mahdollisuuksillaan. Kun Arthur tapaa postitoimistossa maailman söpöimmän pojan mysteerilaatikon kanssa, on tarina valmis alkamaan.

Ben on tullut postiin lähettämään ex-poikaystävänsä loput tavarat tälle mutta päätyykin pakenemaan paikalta laatikon kanssa. Toimistossa ollut suloinen kundi jää kuitenkin kaivertamaan Benin mieltä – mutta kuinka hänet löytää miljoonan ihmisen kaupungista? Benin täytyy myös selvittää, onko hän valmis tapailemaan ketään kipeän eronsa jälkeen.


"En muista milloin viimeksi luin kirjan, jossa yksikään henkilö ei ollut kuollut tai menehtynyt tarinan edetessä. Tavallaan tämä kirja oli juuri tästä syystä kiva poikkeus mun normaalisti lukemiin kirjoihin."


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Adam Silvera on tunnetusti mun suosikkikirjailija ja tämän kirjan kirjoittamisessa mukana on myös Becky Albertalli (Minä, Simon -kirjan kirjoittaja). Kyseessä ei ole ensimmäinen lukemani kirja, jolla on kaksi kirjoittajaa. Toisin kuin viime syksynä lukemani Will Grayson, Will Grayson -kirjassa, tämän kirjan tekstistä ei erottanut, milloin kirjailija vaihtui. Tykkäsin tästä todella paljon, sillä tarina pysyi näin paljon yhtenäisempänä ja koko lukukokemus oli jotenkin mukavampi.

Kirjan tarina oli todella suloinen ja tuntui, että se voisi tapahtua ihan oikeasti jossain päin New Yorkin kiireistä maailmaa. Vaikka kyseessä olikin rakkaustarina niin kirjailijat onnistuivat mielestäni välttämään kaikista ärsyttävimmät kliseet ja tavallisimmat draamat, joihin rakkausromaaneissa yleisimmin törmää.


2 kommenttia:

  1. Tääpä kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta! En ookkaan kyseisiltä kirjailijoilta lukenut mitään, pitää ehdottomasti tutustua tähän tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi ! Oon itse suuri Adam Silveran fani ♥︎

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥