maanantai 8. huhtikuuta 2019

UUNITOMAATTI-PASTA


Herkuttelijat huomio!

Tänään teille on luvassa jälleen kerran jotain uskomattoman hyvää ja helppoa – uunissa paahdetuista kirsikkatomaateista valmistuva pasta, joka ihastuttaa makeudellaan. Ihastuin ensimmäisen kerran kirsikkatomaattien makeuteen Santorinilla, jossa saa valehtelematta maailman parhaat tomaatit. (Tomaatit kasvavat tuliperäisessä maaperässä, joka on erittäin rikas ja tarjoaa näin parhaan mahdollisen alustan tomaateille.) Teitä tuskin kiinnostaa kovinkaan paljon Kreikassa kasvavat tomaatit, joten jatketaan eteenpäin. ;--)

Seuraavan kerran havahduin näiden herkkujen olemassa oloon kulttimaineeseen nousseen uunifeta-pastan myötä – tuossa ohjeessa kun hyödynnetään juurikin näitä punaisia palluroita. Jos siis kaipaat jotain vaihtelua tuolle (kieltämättä aika raskaalle) pastalle ja ihastuit samaan tapaan kirsikkatomaattien makuun niin suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta.


UUNI(KIRSIKKA)TOMAATTI-PASTA (3-4 annosta)

1 iso rasia (terttu)kirsikkatomaatteja
1-2 rkl oliiviöljyä
+ suolaa
+ oreganoa
+ 1 valkosipulin kynsi

+ tarjoiluun spagettia tarpeen mukaan


Huuhtele kirsikkatomaatit ja irrota tomaatit halutessasi toisistaan.

Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.

Aseta tomaatit uunivuokaan.

Kaada päälle oliiviöljyä ja lisää mausteet sekä valkosipuli.

Kääntele hyvin, että kaikki tomaatit ovat saaneet kerroksen öljyä.

Paahda tomaatteja 200 asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Valmista spagetti pussin ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta.

Lisää tomaatit sekä uunivuoassa oleva neste pastan sekaan.

(Leikkaa osa tomaateista tarvittaessa pienemmiksi saksilla.)


"Uunissa paahtaminen tuo muutenkin herkullisten kirsikkatomaattien oman makeuden loistavasti esiin."

1 kommentti:

  1. Oi että tää kuulostaa hyvältä *.* Oon jostain syystä tosi laiska kokeilemaan erilaisia pastaruokia, mutta pitäisi ehdottomasti tarttua itteä niskasta kiinni niiden suhteen!

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥