tiistai 2. huhtikuuta 2019

PÄIVITETTY LEIPÄJUUSTOPAISTOS


Huomenta rakkaat ♥︎

Tiistait ovat alkaneet olla mun viikon lemppareita. Syynä tähän saattaa olla se, että maanantait ovat tavallaan menettäneet kamaluuttaan nyt kun ne ovat vapaapäiviä. :--D Viikon aloittaminen tiistaina ei tunnu enää yhtään niin pahalta, kun alla on useampi vapaapäivä. Ehkä myös myöhään alkava koulupäivä ja yhä aurinkoisemmat päivät vaikuttavat asiaan. Kuitenkin tiistai on mun mielestä erittäin jees! Voisin jatkaa vielä pidempään listaa asioista, jotka tekevät tiistaista viikon parhaan päivän (kuten uusi Shadowhunters-jakso).

Annetaan sen kuitenkin tällä kertaa olla – ja mennään päivän oikeaan aiheeseen. Kotiin tuleminen tarkoitti tietenkin kaiken muun ohella myös sitä, että pääsen jälleen käsiksi mun omaan keittiöön. Eli ruoanlaitto sai taas paljon uutta inspiraatiota, kun lähtökohdat ovat paremmat. :--) Nyt viikonloppuna innostuin muun muassa päivittämään mulle lapsuudesta tutun "lappilaisen leipäjuuston" vähän keväisempään versioon.


VADELMAINEN LEIPÄJUUSTOPAISTOS (3–4 annosta)

1 pkt leipäjuustoa
1 rasia vadelmia
1 dl kuohukermaa

Aloita leikkaamalla leipäjuusto suupalan kokoisiksi neliöiksi.

Asettele juuston palat uunin kestävään vuokaan.

Murskaa puolet vadelmista ja lusikoi survosta juustopalojen päälle.

Kaada lopuksi kerma uunivuokaan.

Paista noin 6–8 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa.

Koristele valmis paistos lopuilla vadelmilla ja tarjoile lämpimänä!


// Onko teille tämän paistoksen alkuperäinen versio lakkahillolla entuudestaan tuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥