lauantai 13. huhtikuuta 2019

IHASTUS: OODI-KESKUSTAKIRJASTO


Moikka!

Mulla oli maanantaina tosiaan pitkästä aikaa lähes kokonaan vapaa Helsinki-päivä, sillä päivälle ei ollut juurikaan erikoisempia suunnitelmia aamupäivän haastattelun jälkeen. Tai no oikeastaan ainoa asia, jonka olin päättänyt oli se, että halusin ehdottomasti päästä kurkistamaan uuden keskustakirjasto Oodin sisälle! (Lähes tulkoon pakollinen vierailu kaikille alaa opiskeleville.) Olin nähnyt etukäteen kirjastosta aika upeita kuvia sosiaalisessa mediassa ja olinkin erittäin utelias näkemään nuo kauniit tilat itse.

Kyseinen kirjasto on jo aika upea ilmestys ulkopuolelta katsottuna ja ainakin mun silmään tuo puu- ja lasipinnan yhdistelmä ja orgaaninen muoto ovat kivaa vaihtelua katukuvaan! Kirjaston ensimmäisestä kerroksesta löytyy muun muassa Fazerin ravintola / kahvila, Helsinki-info, Kino Regina sekä tilaa erilaisten tapahtumien pop-up-pisteille.


Kirjaston toinen kerros on omistettu lähinnä opiskelulle ja tekemiselle – ja paikalla olikin useita opiskelijoita. Avoimen "työskentelyportaikon" lisäksi kerroksessa on pienempiä ryhmätiloja, studioita, pelitiloja, valokuvaustudio, editointihuoneita ja mediahuoneita. Lisäksi kerroksessa toimii kaikille avoin Kaupunkiverstas, joka tarjoaa jokaisen käyttöön muun muassa ompelukoneita ja saumureita, 3D-tulostimia sekä laserleikkurin. (Siis kuinka siisti juttu!)

Kerroksen ilme on hyvin graafinen ja tiloissa näkyy vahvasti puu-, lasi- sekä betonielementtejä ja mustaa ja harmaan eri sävyjä. Tämä saakin tilat näyttämään moderneilta ja yhtenäisiltä. Studioiden läheisten tilojen akustiikka on huomioitu sijoittamalla seiniin kauniilla geometrisellä pintakuvioinnilla koristetuilla korkkipaneeleilla.


Ylin eli kolmas kerros on henkilökohtaisesti mun lemppari. Ihanan avara ja valoisa kerros tarjoaa näkymät jokapuolelle Helsinkiä. Epäsäännöllisesti kumpuileva katto jatkaa kirjaston julkisivun orgaanista muotoa ja vaaleat värit saavat tilan näyttämään uskomattoman suurelta. Raikkautta tilaan tuovat vihertävät puut. Kerroksesta löytyy myös Kansalaisparveke, joka on varmasti suosittu ajanviettopaikka tulevana kesänä. :--)

Kirjahyllyt on ryhmitelty tilan keskelle, josta löytyy myös pienempiä lukukeitaita pehmeillä sohvilla sekä hyvin suositut Eero Aarnion Pallotuolit. Molempiin päätyihin on rakennettu ulospäin nousevat rampit, jotka tarjoavat lisää tilaa ajanviettoon, työskentelyyn ja rauhoittumiseen. Itse ainakin viihdyin lähes tunnin verran istumassa kyseisillä "portailla" ihmisten vilinää seuraten. On kyllä pakko myöntää, että olin vierailuni jälkeen positiivisesti yllättynyt. Kirjastot ovat aina olleet mulle tärkeitä ja rakkaita paikkoja mutta Oodi jäi vahvasti mieleen kaikille avoimena kaupungin yhteisenä olohuoneena. ♥︎


// Ootko sä jo vieraillut Oodissa? Mitä mieltä olet uudesta kirjastosta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥