keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

VINKKI: PÄIVÄ TORINOSSA


Huomenta ihmiset!

Huomenna on mun "ensimmäinen" koulupäivä ja täytyy myöntää, että mua jännittää aika paljon. Vaikka koulu, luokka ja opettajat ovatkin tuttuja niin tuntuu hieman oudolta palata takaisin näin pitkän ajan jälkeen... Lisäksi tuntuu, että niin paljon on ehtinyt muuttua mun poissaollessa – viereiden Lidl on vihdoin avattu, kokonainen rivi vanhoja puutaloja purettu ja lähikaupan yhteyteen on auennut Hesburger. Tämän lisäksi jopa mun oma asunto tuntuu vähän vieraalle. Viime päivät oonkin lähinnä tutkinut kaikkia kaappeja, laatikoita ja hyllyjä ja ihmetellyt, mitä kaikkea täällä onkaan! :--D

P.S. Kirjoittelen teille varmasti myöhemmin enemmän kotiinpaluun tuomista ajatuksista mutta nyt käydään kiinni tämän päivän postaukseen, joka sisältää muutamia vinkkejä Torinon kaupunkiin. ♥︎


JUNALLA TORINOON

Jälleen kerran mun matka kohteeseen taittui junan avulla! Milanon päärautatieasemalta menee päivänä aikana usea junayhteys Torinoon ja valittavana on sekä pika- että paikallisjuna. Paikallisjunan 2. luokan lippu on näistä halvin vaihtoehto ja se kustansi alle 15 € / suunta. Matka kestää noin kaksi tuntia ja Torinon keskustasta löytyy kaksi eri asemaa, Porta Susa ja Porta Nuova, jotka ovat molemmat kävelyetäisyydellä keskustasta. Mä ostin lippuni Porta Nuovalle, josta sitten kävelin koko päivän ajan nähtävyyksille, kahviloille ja kaupoille.

Torinoon on mahdollista päästä myös suoraan Malpensan lentokentältä joko junan tai bussin kyydissä.


NÄHTÄVÄÄ

Porta Nuovan rautatieasemaKaunis kirkkaanpunainen päärautatieasema koristeellisine julkisivuineen on upea maamerkki Torinon keskustassa.

Giardino SambuyPieni puisto aivan rautatieaseman edessä. Hyvä määrä penkkejä auringosta tai eväistä nauttimiseen. Puiston keskellä on myös pieni suloinen lampi.

Duomo di San Giovanni Torinon tuomiokirkko, sijaitsee lähellä kuninkaallista palatsia ja on ainoa renessanssiajan rakennus kaupungissa. Kirkon uusimmassa osassa esitellään maailmankuulua Torinon käärinliinaa.

Palazzo Reale di TorinoKuninkaallinen palatsi, jonka sisäpihoille on ilmainen sisäänpääsy. Palatsin takana sijaitsee myös kaunis puutarha, joka on hieman rauhallisempaa aluetta.

Piazza CastelloEli linna-aukio, jonka läheisyydestä löytyy monet nähtävyydet, kuten palatsit ja kirkot sekä parhaat ostoskadut. Aukiolta pääsee myös kiertoajelubussin, raitiovaunun tai taksin kyytiin.

Palazzo MadamaHieman omituinen yhdistelmä linnaketta ja palatsia. Palatsissa toimii arkeologinen museo.

Mole AntonellianaLyhyen kävelyn päässä sijaitseva koristeellinen Mole Antonelliana -torni, joka on ikuistettu myös italialaiseen 2 sentin kolikkoon. Tornissa toimii elokuvamuseo ja tornin näköalatasanteelle pääsee maksua vastaan.


OSTOKSILLA

Torinossa on loistavat mahdollisuudet ostoksille, sillä kaupungista löytyy suosituimmat ketjuliikkeet sekä lisäksi monia muodin erikoisliikkeitä. Mulla ei ikävä kyllä ollut mahdollisuutta tehdä yhtään enempää ostoksia, sillä mun matkalaukku oli tässä vaiheessa jo ääriään myöten täynnä. :--D Onneksi tämä ei estänyt kiertämästä kauppoja ja ihailemasta taidokkaita näyteikkunoita.

Ostoksista kiinnostunut suuntaa ensimmäisenä Via Roma ja Via Po kaduille, joiden varsille suurin osa kaupoista ja liikkeistä on keskittynyt. Esim. tämä ihanan valoisa ja tilava &Other Storiesin liike löytyi Via Romalla sijaitsevasta ostoskäytävästä. Myös Via Giuseppe Luigi Lagrangella sijaitsevassa Lindtin suklaakaupassa kannattaa käväistä!


KAHVILAT & RAVINTOLAT

GatsbyKlassinen kahvila, jossa viihtyisä terassi ja sisällä ihanat vanhat holvikaaret. Tarjolla herkullisia erikoiskahveja sekä pientä purtavaa. Illan aperitivo kuullosti myös hyvältä!

Custard Coffee Lab DiamondUpean lasitetun "terassin" omaava rento kahvila on lähes pakko kokea. Join täällä ehkä elämäni parhaan kahvini! Tasokas kahvila tarjoaa myös lounasta ja brunssia sekä aperitivon klo 18 jälkeen.

MokàKahvilaketju, jonka listalta löytyy kahvin lisäksi monia hyviä välipaloja: täytetyt leivät, patongit, pizzapalat sekä hedelmäsalaatti ovat käteviä eväitä esim. kotimatkalle. Erityinen maininta kahvilan tarjoamasta tuorepuristetusta veriappelsiinimehusta! 

GROMYksi mun suosikki gelaterioista. Tämä tuskin kaipaa enempää selittelyä? Mun ehdottomat lempparit ovat mansikka ja suolainen kinuski. ♥︎


// Ihanan aurinkoista keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥