tiistai 5. maaliskuuta 2019

KEVÄINEN TORINO


HELLO GUYS!

Vaikka ollaankin jo tukevasti Suomen kamaralla ja koulukin pyörähtää mun osalta käyntiin ylihuomenna niin mulla on vielä muutamat kuvat jäljellä Italiasta – tai tarkemmin sanottuna Torinosta, joka oli mun viimeinen päiväreissu ennen kotiinpaluuta. ♥︎ Mulla kävi ihan uskomaton tuuri mun viimeisen viikon kanssa, sillä viikon sää oli uskomattoman keväinen! Aurinko paistoi koko viikon kirkkaalta taivaalta ja lämpötila nousi jopa + 22 asteeseen. En voi vieläkään uskoa, että tuollainen sää on edes mahdollinen helmikuussa. Vaikka jo itse sää tuntui lähes kesäiseltä, oli suuri yllätys, kun törmäsin yhdessä Torinon puistoissa kukkiviin kirsikkapuihin!!


Torinon kaupunki sijaitsee siis Milanosta pohjoiseen, Piemonten maakunnassa lähellä Alppeja. Mun vierailupäivä sattui olemaan niin kirkas ja aurinkoinen, että Alpit pystyi todella näkemään kaupungin kaduilta! Älyttömän upea näköala. :--) Olin merkinnyt karttaa etukäteen kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä mutta halusin varata aikaa myös kahviloissa istumiseen, auringosta nauttimiseen sekä liikkeiden ikkunoiden ihasteluun. (Mun matkalaukussa ei ollut ikävä kyllä yhtään tilaa ostoksille.)

Torino on siis mitä mainioin paikka niin ostoksille, sillä kaupungista löytyy suurin osa suosituimmista ketjuliikkeistä sekä monet italialaiset luksusliikkeet. Shoppailun lomassa kannattaa ehdottomasti istua hetkeksi johonkin kaupungin monista kivoista kahviloista, nauttia kupillinen cappuccinoa ja seurata kadulla kulkevaa ihmisvirtaa. Parhaat ostoskadut kaupungissa ovat Via Roma sekä Via Po, joiden varrelle useimmat kaupat ovat keskittyneet.

Historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille kaupungista löytyy mm. vanhojen linnoitusten raunioita, useita upeita kirkkoja, museoita, teattereja sekä palatseja.


// Myöhemmin jaossa vielä muutamia vinkkejä päivään Torinossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥