maanantai 4. helmikuuta 2019

VÄLILLÄ VITUTTAA MINÄ


Tänään on ollut harvinaisen surkea maanantai.

Maanantait kuuluvat muutenkin mun inhokkeihin, joten asiaa ei ole yhtään auttanut, että tänään mikään ei tunnu onnistuvat (pääosin sosiologian tentti) ja kaikki pienetkin asiat ovat ärsyttäneet todella paljon. Pahinta tässä oli tajuta, että noin 99% noista ärsyttävistä jutuista on ainoastaan seuraamuksia mun omista valinnoista ja huonoista luonteenpiirteistä. Eli en voi syyttää tämän päivän kurjuuksista ketään muuta kuin itseäni – ja kuinka raivostuttavaa se onkaan? Tässä hetken blogin alkuperäistä postausta tuijottaneena, en tuntenut yhtään inspiraatiota kyseistä juttua kohtaan, joten taidan siirtää sen suosiolla hamaan tulevaisuuteen. Sen sijaan päätin kaivautua syvemmälle tähän ärsytykseen ja listata blogiin Annikan inspiroimana juuri ne asiat, jotka itsessä ärsyttävät tänään.


✕  Ärsyttää itseni vertaaminen muihin. Miksi mun on aina pakko verrata omia saavutuksiani muihin ja tuntea itseni muita huonommaksi?

✕  Ärsyttää, etten osaa sanoa juuri nyt mitään paikkaa kodiksi. Olin sitten menossa äidin luoksi, Kouvolaan, Helsinkiin tai palaamassa tänne Milanoon niin en vaan tunne tällä hetkellä missään sitä erityistä "nyt ollaan kotona" -tunnetta. Samalla ärsyttää se, että asia vaivaa minua niin paljon.

✕  Ärsyttää, kun unelmoin monista asioista mutten saa aikaiseksi edes yrittää tavoitella niitä. Usein vielä ajattelen, että mulla ole mitään mahdollisuuksia onnistua niissä, joten on helpompaa luovuttaa heti alkujaan. Miten mikään voi muuten toteutua, jos en uskalla yrittää?

✕  Ärsyttää se, että olen usein aivan liian kiltti enkä osaa sanoa suoraan EI. Jos joku pyytää mua tekemään jotain vaikka mulla olisi jo kädet täynnä töitä niin en vaan osaa kieltäytyä. Siinä sitten teen myöhään yöhön töitä itku kurkussa ja ahdistus päällä. Tämä näkyy erityisesti ryhmätöissä, joissa mulle lankeaa tavallisesti 80% kaikesta työstä.

✕  Ärsyttää, etten osaa sietää virheitä. Voin käydä mielessäni useita päiviä yhtä väärää koevastausta, vaikka se ei muuta elämässä mitään. Mun on myöskin pakko korjata muiden virheitä – olivat ne sitten kielioppivirheitä tai pieniä virheitä faktoissa. (Anteeksi kaverit!)

✕ Ärsyttää, etten osaa mennä ajoissa nukkumaan. Vaikka olisikin sängyssä jo kymmenen aikaan niin en nukahda ennen kuin yhden jälkeen. Ja jos aamulla ei ole erityisempiä menoja, niin voin nukkua suoraan yli kahteentoista asti. Hyvästi minkäänlainen unirytmi!

✕  Ärsyttää, kuinka jään paljon mieluummin kotiin kuin lähden ulos uusien ihmisten kanssa. Silloin kun saan raahattua itseni ulos niin en osaa keskustella muiden kanssa ja tunnen oloni ulkopuoliseksi, vaikka muut yrittäisivät parhaansa mukaan ottaa mut mukaan keskusteluun.


// Mitkä piirteet sua ärsyttävät itsessäsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥