lauantai 23. helmikuuta 2019

TESTISSÄ: UUNIFETA-PASTA

Moikka!

Liemessä-blogin uunifetapasta on pistänyt aikalailla koko Suomen ruoanlaittoskenen myllerrykseen – enkä yhtään ihmettele! Olen lukenut Jennin blogia jo useamman vuoden ajan ja aika usein olen päätynyt testaamaan blogin reseptejä ja saanut muutenkin inspiraatiota arjen ruokailuun.

Tietenkin mun oli pakko ottaa testiin myös tämä älyttömän suuren (media)suosion saanut pastaohje. En tosin pane pahakseni sitä, että pastan pääraaka-aineet sattuvat olemaan tuoreet kirsikkatomaatit ja suolainen fetajuusto = yksi omista lempikomboistani keittiössä! Chili sen sijaan on mulle vielä hieman vieroksuttava ainesosa, joten menin tämän ohjeen kohdalla mulle tutumpaa (ja turvallisempaa) reittiä eli korvasin tuoreen chilin valkosipulilla, basilikalla ja oreganolla.


UUNIFETAPASTA  (2 annosta)

100 g fetajuustoa
1 rs kirsikkatomaatteja
+ oliiviöljyä
+ suolaa
+ 1 valkosipulin kynsi
+ oreganoa / basilikaa

+ spagettia tai muuta pastaa


TEE NÄIN:

Kaada oliiviöljyä uunivuoan pohjalle.

Asettele keskelle fetajuusto ja ympäröi juusto kirsikkatomaateilla.

Lisää tomaattien päälle suolaa ja pyöräytä öljyssä.

Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää fetan ja tomaattien päälle.

Ripottele pinnalle vielä reilusti basilikaa ja oreganoa.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Valmista pasta ohjeen mukaan.

Nosta lämpö 225 asteeseen ja uunivuoka ylätasolle. Paista vielä 10 minuuttia.

Riko kypsä feta pienemmäksi ja nostele tomaattien kanssa valmiin pastan joukkoon.



Pssst! Rakastuiko joku muukin näihin uunissa paahdettuihin kirsikkatomaatteihin?

2 kommenttia:

  1. Haha, mun on todellakin pakko kokeilla tätä reseptiä jossain vaiheessa! Fetajuusto on niin hyvää, että tän ohjeen on melkein mahdoton mennä pieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei melkein pakko ihmetellä, että löytyy joku fetan rakastaja, joka ei tätä ole vielä kokeillut :DD

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥