lauantai 16. helmikuuta 2019

PIZZAVIIKKO: RAGU & MOZZARELLA


Moikka söpöliinit!

Meidän "pizzaviikko" lähestyy loppuaan ja vuorossa on klassisempi pizza – kuitenkin pienen pienellä twistillä! :--) Margherita on ehdottomasti mun henkilökohtainen suosikki ja yleensä tilaankin kyseisen pizzan, jos satutaan hyvään italialaiseen ravintolaan. Mikään ei vaan voita tomaatin, mozzarellan ja tuoreen basilikan yhdistelmää!

Tämän kertainen pizzaohje mukaileekin vahvasti kyseisiä makuja, tosin tavallinen tomaattikastike korvataan mun säilykeosastolta löytyvällä suosikilla, ragu-kastikkeella. Kyseessä on italialainen vastike jauhelihakastikkeelle, sillä purkissa on kirjaimellisesti tomaattimurskaan keitettyä lihakastiketta, jota on haudutettu useita tunteja niin, että lihasta on tullut erittäin mureaa ja sen koostumus muistuttaa paljon jauhelihaa.


RAGU & MOZZARELLA-PIZZA (1 annos)

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
5 dl 00-vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä


1 prk ragu-kastiketta
1 pss pieniä mozzarellapalloja / 1 iso mozzarella
noin 15 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa tai muita yrttejä


Valmista pizzataikina mieluiten edeltävänä päivänä. (click!)

Muotoile taikinasta kaksi ohutta pizzapohjaa.

Asettele pohjat pellille leivinpaperin päälle.

Levitä pohjien päälle ragu-kastike.

Puolita tomaatit ja mozzarellapallot. Asettele pohjien päälle.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes pohja on kypsynyt.

Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.


// Mukavaa (pizza)viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥