torstai 14. helmikuuta 2019

PIZZAVIIKKO: PESTO & SALAATTI


Ihanaa ystävänpäivää ihanat!

Kuten edellinen postaus antoi ymmärtää, on tällä viikolla jaossa useampikin pizzaohje. :--) Näissä kaikissa olen tosin hyödyntänyt samaa, varmuudella toimivaksi koettua pizzapohjaa. Ainoa pieni miinus tässä ohjeessa on tosin aika, jonka taikina tarvitsee noustakseen... Toisaalta uunista tullut rapea ja kuohkea pohja on kyllä ehdottomasti vaivan ja odotuksen arvoinen. ♥︎

Viime kerralla meillä oli testissä hieman erikoisempi täyteyhdistelmä, nimittäin makea veriappelsiini ja suolainen fetajuusto. (Kannattaa muuten tseka kyseinen ohje, jos se on jostain syystä jäänyt huomaamatta!) Tänään kokeillaan mulle uutta pizzatyyliä – kyseessä on tietenkin paistettu pizzapohja, jonka päälle tulee raikasta feta-kirsikkatomaatti-salaattia. Tämä pizza on siis hieman kevyempi (ja terveellisempi) versio ja sopii loistavasti iltaan, jolloin mieli tekee hieman kevyempää syötävää.



 PESTO + FETA + VUONANKAALI-PIZZA (1 annos)

POHJA:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
5 dl 00-vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä


+ 1 prk vihreää pestoa


SALAATTITÄYTE:
vuonankaalia
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
(salaattikastiketta)


Valmista pizzataikina ohjeen mukaan (click!).

Muotoile taikinasta kaksi suorakulmion muotoista pohjaa.

Levitä pohjan päälle reilu kerros pestoa.

Paista uunissa noin 12-15 minuuttia.

Kokoa valmiin pizzan päälle kerros vuonankaalia, puolitettuja tomaatteja.

Murusta lopuksi päälle fetajuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥