sunnuntai 10. helmikuuta 2019

MIHIN MULLA MENI RAHAA TÄLLÄ VIIKOLLA?

Moikka ja ihanaa sunnuntaita!

Tänään käsitellään ainakin mun mielestä mielenkiintoista aihetta – nimittäin rahaa ja kulutusta. Mulla tuli viime viikonloppuna mieleen, että haluaisin tietää, kuinka paljon mulla kuluu rahaa viikossa täällä Milanossa. Olen yrittänyt elää tietyn budjetin mukaisesti (kiitos säästöjen ja vaihtoon liittyvien tukien & stipendin) ja kurkistaessani pankkitilin saldoa, on tuo budjetti näköjään pitänyt aika hyvin! :--)

Tästä huomiosta tulikin ihan uskomattoman hyvä fiilis, sillä budjetissa eläminen ei ollut tuntunut mitenkään erityisemmin arjessa. Ehkä huomattavin säästö on syntynyt siitä, että olen laittanut ruokaa itse kotona ja jättänyt kaupassa lihan ostamatta. Yksi yllättävämpi meno onkin sitten pullovesi, joka on onneksi halpaa mutta sitä kuluu reilu 1,5 litraa päivässä. Toki hanasta tuleva vesi on juomakelpoista mutta mun makuun se on liian kalkkipitoista, joten kyseessä on mun oma valinta. Osasin siis aavistella, että suurin osa mun kulutuksesta suuntautuu ruokakauppaan mutta mihin muuhun mun rahat menivät tämän kuluneen viikon aikana?


Maanantai:

Years & Yearsin keikkapaita 35€
(muistoksi mahtavasta keikasta!)

1 drinkki 8€
(huono valinta, sillä tässä oli yli yli puolet vodkaa... :D )

2 x julkisen liikenteen lippu 3€

Kouvolan asunnon vuokra 530 €
(mun ei ollut mahdollista sanoa kämppää irti, joten oon maksanut vaihdon ajan vuokraa kahdesta kämpästä.)

Tiistai:

ruokaostokset 13,22 €
(mm. tuorepastaa, juustoa, vettä, hedelmiä, jogurttia)

Kouvolan vesimaksu 24,00 €

Keskiviikko:

Netflix tilaus 7,99 €
Spotify Premium jäsenyys 9,99€

Torstai:

Glovon ruokatilaus 14,90€
(club sandwich + kahvi palkintona läpäistystä tentistä!)

H&M alennusmyynti 17,80 €
(ruutuhousut ja collegepaita)


Perjantai:

helmikuun vuokra 500 €
(viimeinen Milanon kimppakämpän maksu!)

ruokaostokset: 8,70 €

Lauantai:

purkillinen jäätelöä 7,55 €
(lähikaupasta saa paikallisen gelaterian älyttömän hyvää vadelma-jäätelöä!)

Sunnuntai:

Glovon ruokatilaus 9,70 €
(McDonalds'in kanahamppari + mansikkapirtelö + speck-palloja)


Yhteensä = 1 190 €


YHTEENVETO VIIKOSTA:

Myönnän, että järkytyin hetkeksi nähdessäni tuon lopullisen summan viikon aikana käytetyistä rahoista. Toisaalta onnistuin näköjään valitsemaan juuri sen viikon, jolloin tililtä lähti niin molemmat vuokrat kuin myös Spotifyn ja Netflixin käyttäjämaksut. Viikolle mahtui myös pientä vapaa-ajan shoppailua sekä alkuviikon Years & Yearsin keikka. ♥︎ Keikkalipun hinnan päätin jättää laskusta pois, sillä se on maksettu jo joulukuussa, kun ostin kyseisen lipun.

Lisäksi muuta huomioitavaa ovat nuo kaksi ruokatilausta Glovolta, joita en normaalissa arjessa niinkään tee. En ole liiemmin syönyt ulkona täällä Milanossa, vaan kokannut itse illallisen – ja se on näkynyt mielestäni positiivisesti mun lompakossa. Tällä viikolla kuitenkin halusin palkita itseni kahdesta läpimenneestä tentistä, joten tilasin myöhäisen aamupalan lempikahvilastani. Tänään olen taas kirjoittanut koko aamupäivän hakemuksia työharjoittelua varten enkä viitsinyt millään keskeyttää hyvin rullaavaa työtä lounaan laittamisen ajaksi vaan päädyin tilaamaan syötävää kotiovelle.


// Ootko sä tietoinen, minkä verran kulutat viikossa?

1 kommentti:

  1. Miten opiskelijalla voi olla varaa tuhlata tuohon tapaan? Et ymmärtääkseni käy töissä tai saa muutenkaan tasaisesti kuukausituloja. Ihmettelen kovasti.

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥