sunnuntai 3. helmikuuta 2019

MAKEA OMENA-WIENER


Good morning lovers!

Huomenna alkaa mun urakka lopputenttien parissa ja ensimmäisenä edessä on sosiologian suullinen tentti. En oikein osaa sanoa, miten tuo koe tulee menemään, sillä opittavana oli useita mulle uusia termejä enkä muutenkaan ole opiskellut ainetta koskaan aiemmin... Pidetään kuitenkin peukut pystyssä, että meidän projekti onnistui hyvin eikä eteen tulisi kovin vaikeita kysymyksiä. :--)

Tänä iltana ei enää opiskella, sillä oon menossa nauttimaan kauan odotetusta Good Charlotten keikasta ja huomenna onkin vuorossa heti perään Years&Years:in keikka. Sitten keikkailu saa riittää ainakin vähäksi aikaa, sillä mun pitää valmistautua palaamaan takaisin Suomeen. (Enää 3,5 viikkoa täällä Milanossa!) Nyt ei kuitenkaan puhuta sen enempää keikkailusta kuin kotiin paluusta. Päivän aiheena on nimittäin erittäin herkullinen omena-wienerin ohje, joka katoaa nopeasti parempiin suihin! Tämän kanssa kannattaa myös kokeilla esimerkiksi vaniljajäätelöä, joka tasapainottaa hieman vaahterasiirapin makeutta.


OMENA–WIENER (6 annosta)

2 omenaa (Granny Smith)
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
1 prk omena- tai päärynähilloa
2 pkt valmista croissant-taikinaa

+ margariinia
+ 1 kananmuna
+ 1 dl mantelilastuja


Puolita omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi pieniksi paloiksi.

Laita omenan palat kulhoon, lisää sokeri sekä kaneli ja sekoita hyvin.

Avaa taikina ja painele valmiiksi leikatut kohdat kiinni.

Levitä pohjalle puolet hillosta. Ripottele pinnalle puolet omenakuutioista.

Kääri taikina rullaksi ja leikkaa neljään osaan.

Toista sama toiselle taikinalle.

Voitele uuni vuoka ja asettele palat vierekkäin.

Voitele pinta kananmunalla ja ripottele koristeeksi mantelilastuja.

Paista wieneriä uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

 Tarjoile vaahterasiirapin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥