perjantai 22. helmikuuta 2019

KEVÄINEN PESCHIERA DEL GARDA


Hei tyypit ♥︎

Kun opiskelut on saatu päätökseen, ulkona paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja päiväksi on luvattu jopa +20 astetta, on ihmisen vain pakko keksiä jotain erityisempää tekemistä. Eikö vain? Mulle tämä tarkoitti pitkästä aikaa päiväreissua Milanon ulkopuolelle ja mikä olisikaan ollut parempi kohde kuin viereisessä Veronan maakunnassa sijaitseva Lago di Garda (= Gardajärvi)?

Oon ihastunut täällä Italiassa junalla matkustamiseen, sillä se on usein halpaa ja junayhteyksiä löytyy moneen suuntaan. Junalla pääsee myös Gardajärvelle, ei tosin suoraan sinne pohjoispuolelle, jonne suurin osa turisteista suuntaa. Sen sijaan suora junayhteys vie muun muassa Peschiera del Garda -nimiseen hiljaisempaan kaupunkiin, joka kuulosti täydelliseltä mun suunnitelmiin.

Ai, että millaisiin suunnitelmiin? Kulunut viikko oli nimittäin erittäin stressaava ja yöunet jäivät muutenkin hyvin vähälle. Halusin siis nauttia rauhallisesta päivästä ilman suuria suunnitelmia tai pitkää listaa nähtävyyksistä tai muusta ohjelmasta. Siispä lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen pistäydyin paikallisessa kahvilassa ja leipomossa ostamassa pientä syötävää mukaani ja kävelin rannan penkeille istumaan aurinkoon. Ja mikä parasta – avaamaan viimein kirjan, jota olen kovasti odottanut!

Aika täydellinen päivä siis. 


Paikallisen linnoituksen rauniot tuovat mieleen Suomenlinnan maisemat.


Kaupungissa löytyy useita täydellisiä paikkoja kirjan lukemiselle tai piknikille.


Se kaunein osa kaupunkia – kirkkaan turkoosilla vedellä varustettu kanaali.

Yksi herkullisimmista eväsleivistä vähään aikaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥