torstai 7. helmikuuta 2019

5+1 INSPIROIVAA KIRJAA JUURI NYT

Hi honeys!

Tänään ajattelin kiinnittää huomioni kirjojen pariin – lähinnä siitä syystä, että kevään opintojen välissä vaikuttaisi olevan jonkin verran vapaata aikaa eikä mun kirjahyllyssä ole enää kuin muutama lukematon kirja. Tämä saattaa siis osoittautua loistavaksi tilaisuudeksi lisätä kirjoja mun elämään tämän hyvin kiireisin opiskelijavaihdon jälkeen. ♥︎ (Kuinka ihana ajatus.Aina kirjavinkkejä etsiessäni aloitan tutkimisen Adlibriksen sivuilta – ja lähes jokaisella kerralla to be read -listalleni päätyy melkein kymmenen uutta kirjaa. Oon yksinkertaisesti huomannut, että heillä on älyttömän laajat valikoimat niin uusia kuin klassikkokirjoja useista eri genreistä. 

Tällä kerralla lukulistalle pääsivät nämä kuusi inspiroivaa teosta.


THE SUBTLE ART OF NOT GIVING A F*CK

Tämä viisas katsaus nykymaailmaan kertoo lukijalle rehellisesti, millainen maailma on – ja mikä tärkeintä, kuinka elämästä selviää, kun ei jaksa välittää paskaakaan kaikesta turhasta. Kirja ei tuputa mitään positiivisia elämänohjeita tai auta löytämään hukassa olevaa mielenrauhaa ja se on täysin okei. Sen sijaan opas yrittää saada meidät hyväksymään puutteemme ja sen, että kaikki ei todellakaan aina suju niin kuin toivoisimme ja että loppujen lopuksi maailma on aika epäreilu paikka.
KUINKA PAINOVOIMAA UHMATAAN

Jojo Moyes on mun valinta silloin kun etsinnässä on jotain kevyttä "chick-fic" luettavaa. Moyesin kirjat ovat aina täynnä tunteita, rakkautta ja hyvää mieltä. Kuinka painovoimaa uhmataan -teos esittelee meille 14-vuotiaan Sarahin, joka päätyy omilleen, kun tämän isoisän joutuu äkillisesti sairaalaan. Toinen tarinan päähenkilö on Natasha, huostaanotettujen lapsien tapauksia hoitaja asianajaja, jonka oma elämä tuntuu olevan aivan sekaisin. Tavatessaan Sarahin Natasha huomaa mahdollisuuden hoitaa asiat takaisin raiteilleen.

ÄLÄ KERRO KENELLEKÄÄN

Estelle Maskame tuli suuren yleisön tietoon DIMILY-trilogian myötä ja myös allekirjoittanut on lukenut kyseiset kirjat. (Jos sua kiinnostaa niin löydät linkit arvosteluihin KIRJAT-sivulta.) Nyt nuori kirjailija on tuomassa markkinoille Älä kerro kenellekään -nimeä kantavan kirjan, joka keskittyy kertomaan Edenin ja Tylerin tarinan Tylerin näkökulmasta. Kirja tarjoaa varmasti paljon uusia näkökulmia ja taustatietoa – mikä on ihan mahtavaa, sillä mun mielestä Tyler oli henkilöhahmona erittäin mielenkiintoinen!!

IN MY HEAD vol. II

J.M. Stormin toisen runokokoelman voi tilata tällä hetkellä Amazonista ennakkoon. Miehen edellinen runokirja iski mulla suoraan syvälle sydämeen, joten odotan tätä uutta kirjaa erittäin paljon. ♥︎ Yksinkertaisia runoja elämästä, surusta, kivusta ja rakkaudesta – mitä muuta maailma voisi tarvita?


ARISTOTLE AND DANTE DISCOVER THE SECRETS OF THE UNIVERSE

Kaksi texasilaista nuorta poikaa tutustuvat yhtenä päivänä uima-altaalla. Heillä ei ole kerrassaan mitään yhteistä: Aristotle on vihainen teini, jonka veli on vankilassa – ja Dante on kaikkitietävä nörtti, joka näkee maailman erikoisella tavalla. Yhdessä vietetty aika kuitenkin muodostaa erityisen ystävyyden näiden kahden välille, joka auttaa heitä lopulta löytämään itsensä ja oman polkunsa maailmassa.

MORE HAPPY THAN NOT

Parhaillaan luen tätä Adam Silveran viime vuonna ilmestynyttä teosta ja täytyy sanoa jo nyt, että kirjailija ei petä lukijaa tälläkään kertaa. ♥︎ Kirjan keskiössä on 16-vuotias Aaron, jonka elämä meinaa suistua raiteiltaan tämän isän itsemurhan jälkeen. Onneksi Aaronin upea tyttöystävä Genevieve on tämän tukena. Kun Genevieve joutuu lähtemään pois muutamaksi viikoksi, huomaa Aaron viettävänsä paljon aikaa uuden pojan, Thomaksen kanssa. Aaron ei kuitenkaan ole valmis kohtaamaan Thomaksen herättämiä tunteita ja pohtiikin osallistuvansa paikallisen tutkimuslaitoksen muistin muuntelu -kokeisiin unohtaaksen kaiken.


// Mikä näistä olisi sun ensimmäinen valinta?

2 kommenttia:

  1. DIMILY-sarja on todellakin mun lemppari enkä ollu kuullukkaa, että kirjailijalta on tulossa uusi kirja! Pistinkin heti varaukseen kyseisen kirjan *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä odotan jo hulluna, että palaan takaisin Suomeen ja saan tilattua tän itselleni! <3

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥