tiistai 19. helmikuuta 2019

11 X NÄISTÄ EN LUOVU

Hei taas ystävät.

Tänään mulla ei oikeastaan ole aikaa kirjoitella teille sen kummempia kuulumisia, sillä huomenna on edessä mun opiskelijavaihdon viimeinen tentti – tai siis oikeastaan meidän projektin esittely. Ollaan tehty töitä tämän parissa lähes koko viiden kuukauden ajan ja voin sanoa, että lujille on ottanut. (Varsinkin kun tuntuu, ettei muita ryhmäläisiä liiemmin kiinnosta koko työ...) Tänään rakennetaan vielä meidän pienoismallia ja illalla pitäisi sitten käydä läpi presentaatiota ja mitä kukakin siitä kertoo.

Tälle päivälle mä ehdin viimeistellä yhden luonnoksissa odottaneen postauksen, jonka idean sain joskus tammikuussa. En ole nähnyt tällaista postausta vielä muissa blogeissa, joten katsotaan olenko ensimmäinen tämän "trenditekstin" julkaisija! :--D No tuskin sentään mutta mun mielestä oli kiva idea listata ylös muutamia asioita, joita ilman mä en voisi elää.


Keikkapaidat.  

Muistan, kun lapsena keräilin kiiltokuvia – mutta nyt vanhempana mulla ei ole ollut mitään erityistä keräilyn kohdetta. Kunnes vasta viime viikolla tajusin, että hei: mullahan on jo aika hyvä kokoelma keikkapaitoja kasassa! :--) Mulle on tullut tavaksi hankkia niiden keikkojen paita, joista on jäänyt todella hyvä fiilis ja onkin ollut ihanaa voida käyttää kyseisiä paitoja myöhemmin ja samalla muistella mahtavaa iltaa.

Neljän eri herätyksen asettaminen aamulle.  

Vihaan puhelimen "torkku"-vaihtoehtoa, joten sen sijaan asetan aamulle useamman herätyksen. Tavallisesti esimmäinen on vähintään 40 minuuttia aikaisemmin kuin aika, jolloin on pakko nousta. Näin ollen ensimmäisen ja toisen hälytyksen väliin mahtuu luksukselta tuntuva 20 minuuttia! ♥︎ Onko siellä yhtään tyyppiä, joka pystyy samaistumaan tähän?

MacBook

Tämä kuulostaa alkuun varmasti todella tylsältä ja helposti selitettävältä asialta. Vaikka en voikaan kieltää, etten olisi super-tyytyväinen tähän kannettavaan niin taustalla on myös hieman "nolompi" puoli. En nimittäin millään osannut käyttää kaverini Lenovon konetta! Siis pelkkä sivujen skrollaaminen, zoomaaminen tai yksinkertainen klikkaaminen ei onnistunut, sitten millään ja saatoin samalla manata kyseinen tietokoneen helvetin syvimpään koloon. :--D


"Oikeat" kirjat.   

Olen ehtinyt testata muutamaa E-kirjoja sisältävää sovellusta mutta nämä eivät oikein vakuuttaneet. Ehkä kyse oli kännykän pienestä näytöstä (tuskin!) tai jostain muusta mutta mä en ole todellakaan valmis luopumaan kunnon painetuista kirjoista. Se tunne, kun saa uuden kirjan käteen ja pääsee kääntelemään sivuja ensimmäisenä tyyppinä. Ja rakastaako joku muukin tuoreen painomusteen tuoksua? Oikeassa kirjassa on vaan jotain niin nostalgista ja tunteita herättävää.

Eläimille "lässyttäminen".  

Erittäin ärsyttävä tapa, josta en pääse (enkä halua) eroon. Tuokaa mun eteen yksikin ihana kissa, koira tai muu pörröinen söpöläinen niin mun äänenkorkeus nousee taivaisiin eikä sanoista meinaa saada ollenkaan selvää. Ja kyseinen puheäänen muutoshan koskee ainoastaan eläimiä – ei todellakaan ihmislapsia tai vauvoja.

Villasukkien käyttö läpi vuoden.  

Villasukat + heinäkuu? Villasukat + helteinen etelänloma? You bet. Tarvitseeko mun todella edes perustella, miksi villasukat on maailman mukavimmat vaatekappaleet ja selvästi jonkin yliluonnollisen voiman tähän maailmaan luoma ylellisyys?


Spotifyn Premium-jäsenyys.  

Netflixin tai Viaplayn tilauksen katkaiseminen ei tunnu sitten missään mutta Spotify on aivan toinen juttu. Mun musiikin kuuntelu on kasvanut eksponentiaalisesti joka vuosi sen jälkeen, kun hankin opiskelijajäsenyyden ja nyt vähän ärsyttää kun tili oli hetken aikaa normaalilla hinnalla kun en tajunnut aktivoida tarjousta uudelleen. Musiikki soi mulla lähes kokoaikaisesti kotona, koulu- ja kotimatkalla, kauppareissulla, koneella työskennellessä ja lentäessä lataan soittolistat valmiiksi offline-tilaan, joten jäsenyys on mulla hyvin tärkeä. ♥︎

Silmälasien käyttäminen.

Muutama vuosi sitten mulla oli satunnaisessa käytössä piilolinssit (lähinnä siis tanssitunneilla, esityksissä sekä lomamatkoilla kun en vielä omistanut aurinkolaseja vahvuuksilla). Samaan aikaan harkitsin piilolinssien käyttöä kokonaisvaltaisesti silmälasien sijaan – saati haaveilin silmien laseroinnista! Piilolinssien käyttö tuntui kuitenkin liian aikaa ja vaivaa vievältä, joten asia jäi siihen. Onneksi, sillä juuri nyt tykkään mun kehyksistä todella paljon enkä pystyisi kuvitella kasvojani ilman niitä. :--)
Paikalle saapuminen etukäteen.  

Toisten mielestä hyvä ominaisuus mutta oikeasti tämä tuottaa mulle välillä ikävyyksiä. Joskus joudun odottamaan yli puoli tuntia paikan päällä (jos edes pääsen sisään) ja välillä toinen ihminen ärsyyntyy selvästi siitä, että olen liian ajoissa. Vaikka usein lasken, että olen paikalla noin 15 minuuttia aikaisemmin niin lopulta päädyn lähtemään hirveällä kiireellä vielä entistä aikaisemmin – vain koska, olen kuvitellut kaikki mahdolliset vastoinkäymiset matkan varrelle ja ajatus myöhästymisestä tuntuu kauhealta.


Sängyssä syöminen.  

Mulla on ystäviä, jotka eivät istu omalla sängyllään samoissa vaatteissa, joissa ovat olleet ulkona. Ja sitten on minä, joka ei jaksa koskaan pedata sänkyään, vaihtaa lakanat aivan liian harvoin, tekee kaikki mahdolliset asiat sängyssä makoillen – ja syö samalla. Kyllä, sä luit aivan oikein. On kyseessä sitten lämmin lounas, kupillinen teetä, jäätelö tai joguttipurkki niin löydät mut syömässä sitä mun sängyssä. Aina välillä havahdun yöllä siihen, että jokin (esim. muro) pistää mun selkään...

Kissat.  

Viimeinen mutta ei  suinkaan vähäisin. Mun kissat ovat mulle yksi tärkeimpiä asioita maailmassa ja laskenkin ne suoraan osaksi mun perhettä. Ei siis ole olemassa minkäänlaista tilannetta, jossa voisin ajatella hylkääväni heidät. Ei vaikka kehittäisin allergian kissoihin tai tulevaisuuden kumppanilla olisi ongelmia kissojen kanssa (tässä vaiheessa on helppo arvata kumpi lähtee).


// Millaisia asioita / tapoja sulla on, joista et ole valmis päästämään irti?

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti oikeat kirjat! E-kirjoissa ei todellakaan ole sitä samaa tunnetta kuin mitä fyysisissä kirjoissa ja se onkin yksi tärkeä osa lukukokemusta. Premium ois Spotifyhin niin hyvä, mutta itse en ole vielä raaskinut hankkia sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että joku muukin pitää perinteisten kirjojen puolta <3

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥