lauantai 12. tammikuuta 2019

SUKELLUS PINTAA SYVEMMÄLLE

Uusi vuosi, uusi minä.

Kuinka moni tunnustaa aloittaneensa vuoden jälleen kerran päässään tämä ajatus? Tänä vuonna tämä tyttö ei pudonnutkaan tähän ansaan. Jätin uudenvuoden lupaukset kokonaan tekemättä enkä edes harkinnut kuntosalille liittymistä – saati pakkaseen lenkille lähtemistä. Sen sijaan kiedoin viltin tiukemmin ympärilleni ja avasin Instagramin arkiston. Kelasin kuvat ja videot aina tammikuun ensimmäiseen päivään asti ja aloitin käymään läpi kaikkea vuoden aikana tapahtunutta.

Päästyäni koko kuluneen vuoden läpi tunsin oloni hyvin kiitolliseksi. Kiitolliseksi kaikista ympärillä olevista ihmisistä, saamistani tilaisuuksista, saavuttamistani asioista ja vuoteen mahtuneista matkoista, onnen hetkistä sekä niistä vastoinkäymisistä, jotka saavat arvostamaan kaikkia pienimpiäkin asioita.

Nämä ajatukset palasivat mieleeni, kun klikkasin itseni nudeyogagirl-blogiin ja vastaan tulivat nämä tärkeät kysymykset. Jäin miettimään kysymyksiä pariksi päiväksi ja ne tuntuivat jotenkin tavallisia haastepostauksia merkityksellisemmiltä, joten huomasin pian kirjoittavani ajatuksiani ylös muistikirjaani. Sieltä ne päätyivät tähän postaukseen teidän luettavaksenne. Ehkä säkin voisit pysähtyä miettimään hetkeksi omia vastauksiasi?


1. Jos kaikki olisivat sokeita, kuinka moneen ihmiseen tekisit vaikutuksen?

Tää on hyvin vaikea sanoa, sillä olen muutenkin hyvin laiska panostamaan ulkonäkööni. Lisäksi mun äänen perusteella ihmiset luulisivat mua luultavasti vähintään viisi vuotta nuoremmaksi. Olen kuitenkin omasta mielestäni aika yleistietävä, joten ehkä se tuon "väärän" iän kanssa tekisi vaikuksen muihin? :--D

2. Jos voisit kertoa nuorelle itsellesi yhden asian, mikä se olisi?

Niinkin kliseinen juttu kuin "ole oma itsesi"muiden miellyttäminen on nykyään paljon matalammalla mun listalla, sillä ensisijaisesti haluan, että juuri mulla on hyvä olla. Tämä saattaa kuulostaa vähän itsekkäältä mutta uskon, että ihmisen oman onnellisuuden tulisi olla etusijalla. (Tietenkin niin, ettei kukaan kärsisi sen takia.)

3. Milloin kehuit itseäsi viime kerran?

Jos puhutaan itsensä kehumisesta toiselle niin lasketaanko juuri lähettämäni työhakemukset? Mun on jotenkin hyvin vaikeaa kehua itseäni ääneen muille mutta sen sijaan harrastan itsekseni sellaisia tsemppaus- ja kehumispuheita.

4. Miksi mietimme muita eniten silloin kun he ovat poissa?

Ainakin mulla tää liittyy enemmänkin sen tyypin kaipaamiseen. Kun vietetään aikaa yhdessä niin yritän olla kyllä läsnä ja huomioida toisen parhaani mukaan. Muutenkin usein yksin ollessa tulee mietittyä paljon kavereita (ja läheteltyä viestejä).

5. Mikä ero on elämisen (living) ja olemassa olon välillä (existing)?

Mun mielestä elämisen (living) tulisi olla suurimmalta osin mielekästä. Jos sä et koskaan tee mitään sellaisia asioita, joita haluaisit ja oot jumissa työssä, jota vihaat niin en ajattelisi sitä niinkään elämisenä vaan juurin tuollaisena jälkimmäisenä olemassa olemisena. Elämään kuuluu myös iloa ja omien toiveiden toteuttamista.6. Jos ystäväsi puhuisi sinulle samalla tavalla kuin joskus puhut itsellesi, kauanko ystävyytenne tulisi kestämään?

Ei varmaan kovinkaan kauaa. Mä olen aika suora sanoissani muutenkin enkä ole varma, kuinka itse kestäisin samankaltaista ihmistä.

7. Milloin olet tarpeeksi hyvä itsellesi?

Taas vaikea kysymys. Totta puhuen tuskin milloinkaan. Löydän aina itsessäni puolia, joita kehittää, joten tavallaan olen aina hieman "keskeneräinen projekti". Toisaalta tälläkin hetkellä olen itseeni varsin tyytyväinen, eikä mulla ole mitään pakkomielteistä asiaa muutettavana itsessäni.

8. Mikä saa sinut unohtamaan ajan kulun? Teetkö sitä tarpeeksi usein?

Ehdottomasti hyvä kirja tai tv-sarja. Ikävä kyllä näille ei löydy niin paljoa aikaa kuin toivoisin mutta asiaan voi yrittää tehdä muutoksen.

9. Mitä osia/asioita itsessäsi et vielä pysty rakastamaan?

Ekana mieleen tulivat hiukset ja vatsa. Mulla on hyvin ohuet hiukset, jotka rasvoittuvat helposti eikä niissä ole minkäänlaista volyymia. Lisäksi mun vatsa turpoaa hyvin helposti ja sivuilla on vähän ikävät pistojälkien peittämät alueet, jotka ovat usein pienillä mustelmilla. Vaikka näitä en "rakastakaan" niin saavat ne multa hyväksynnän.

10. Jos joku voisi kertoa tarkalleen milloin tulet kuolemaan, haluaisitko tietää?

Pyörittelin tätä vastausta pitkään ja tulen luultavasti vaihtamaan sen mielessäni vielä useamman kerran vielä postauksen julkaisun jälkeen. Juuri tällä hetkellä päädyn kuitenkin siihen, että haluaisin tietää. Asian tietäminen ei tuo kyseistä päivämäärää yhtään lähemmäksi, joten tieto antaisi minulle mahdollisuuden järjestellä asioita, toteuttaa viimeisiä unelmia ja valmistella läheisiä tulevaa varten.


// Tällaisia ajatuksia tänään, palaillaan taas pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥