torstai 10. tammikuuta 2019

SE "PARAS" PARSA-RISOTTO


Okei tehdään ensin yksi asia selväksi.

Mä tiedän että "paras" sanan kanssa tulisi olla erittäin varovainen, sillä sitä saisi käyttää periaatteessa ainoastaan yhdestä asiasta. Mutta tämän postauksen kohdalla voin melkein luvata, että tämä risotto on yksi sellaisista asioista, jotka todellakin ansaitsevat tuon arvostetun paras-etuliitteen.

Mä en ole aikaisemmin ollut parsan ystävä. Oikeastaan meillä ei ole ollut minkäänlaista yhteistä elämää ennen viime kesää, jolloin ensimmäisiä kertoja sitten lapsuuden suostuin maistamaan tarjolla ollutta parsarisottoa. Kaikkia odotuksia vastaan risotto olikin ihan hyvää ja söin lautasen hyvällä mielin loppuun. Asia jäi tuolloin siihen, kunnes nyt joulukuussa keksin ostaa ruokakaupasta vihreitä parsoja ja valmistaa risoton ilman sen kummempaa ohjetta – ja voilá, tämä ohje oli syntynyt.

Valmistin risottoa myös kylässä olleelle ystävälleni, joka vahvisti epäilyni risoton herkullisuudesta. Yhdessä lusikoimme kattilasta risoton viimeisenkin riisinjyvän. ♥︎


PARSA-RISOTTO (2 annosta)

2 dl risottoriisiä
2 rkl öljyä
2 dl vettä
1 maustekuutio (kana)
1 valkosipulin kynsi
2 dl valkoviiniä
1 prk ruokakermaa
100g pecorinojuustoa (raastettu)
1 pkt tuoretta parsaa


Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki riisä. Lisää vesi, maustekuutio ja 0,5 dl valkoviiniä.

Keitä 15–20 minuuttia välillä sekoittaen.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota pannulla tilkassa öljyä.

Lisää paistinpannulle ruokakerma ja juusto. Sekoita ja anna kiehahtaa kunnes seos sakenee hieman.

Katkaise parsoista kovemmat varren alaosat. Pilko parsat suupalan kokoisiksi ja keitä noin 10 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.

Sekoita kermakastike valmiin riisin sekaan ja kääntele joukkoon myös valutetut parsat.


// Pitäisiköhän seuraavaksi antaa mahdollisuus punajuurelle risotossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥