lauantai 26. tammikuuta 2019

ONE OF US IS LYING (2018)


Ciao tutti!

Tämän päivän postaus tulee teille poikkeuksellisesti ajastettuna, sillä päätin ottaa muutaman päivän "vapaata" blogin kirjoittamisesta nyt kun äiti ja mun rakas kummitäti ovat käymässä täällä Milanossa. Haluan käyttää kaiken mahdollisen vapaa-ajan koulun projektin ohella yhteiseen aikaan ja keksiä mahdollisimman kivaa ohjelmaa tälle viikonlopulle. ♥︎

Tänään siis sukelletaan jälleen kirja-arvostelun pariin, sillä sain luettua viime viikolla viimein loppuun tämän joululahjaksi saamani One of us is lying -kirjan. Eiköhän siis mennä asiaan ja keskustella hieman kirjan juonesta ja mun ajatuksista sen toimivuudesta.

MISTÄ ON KYSE?

Bongasin kirjan jostain sosiaalisen median sivulta, jossa sen lukemista suositeltiin paljon ja kirjailijaa kehuttiin erinomaiseksi. Olin jo lisännyt kirjan joulun lahjatoiveisiin mutta onneksi se sattui tulemaan vastaan Baselin kirjakaupassa, jossa kummitätini osti sen minulle joululahjaksi. ♥︎ Unohdin tosin ottaa kirjan mukaan joululomalle lähtiessäni, joten sen lukeminen venyi tänne tammikuulle asti.

Kirjan juoni kuulosti mielestäni erittäin mielenkiintoiselta: viisi nuorta päätyy yhdessä jälki-istuntoon, jonka aikana yksi heistä, Simon, kuolee. Simon kirjoittaa koulun virallista juorusivustoa ja oli aikeissa paljastaa jokaisen jälki-istunnossa olleen salaisuuden koko koululle. Kuka on Simonin kuoleman takana ja millaisia salaisuuksia nuoret ovat valmiina suojelemaan?

MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Vaikka kirjan juoni kuulostikin aluksi mielenkiintoiselta, ei vienyt kauaa, kun olin jo ratkaissut arvoituksen. En osaa täysin sanoa, johtuiko tämä kirjan tekstistä vai siitä, että olen katsonut aivan liikaa eri rikossarjoja elämäni aikana. :--D Onneksi syyllisen tietäminen ei erityisemmin häirinnyt kirjan lukemista loppuun asti, sillä Simonin kuoleman selvittämisen lisäksi kirja keskittyy myös paljastamaan neljän nuoren varjelemat salaisuudet ja kuinka kaikki lopulta kietoutuu yhteen.

Vaikka kirjan henkilöille annetaan reilusti taustatietoa, luonteenpiirteitä ja omia ajatuksia, jäivät henkilöt mielestäni hieman etäisiksi. Tai ainakin niin kutsutut "pahikset" eivät mielestäni saaneet tarpeeksi vahvaa selitystä teoilleen ja tuntemuksilleen. Tämä oli kuitenkin vain pieni miinus kirjalle, sillä kokonaisuudessaan teos on varsin onnistunut mysteeri, joka koukuttaa lukijan aina pikkutunneille asti.


// Minkä kirjan sä luit viimeksi?

2 kommenttia:

  1. Jes, kirjapostaus! Tää kirja on ehdottomasti mun luettavien kirjojen listalla, vaikuttaa tosi mielenkiintoselta!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa että joku muukin odottaa näitä ! :D

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥