lauantai 5. tammikuuta 2019

KASVIS-COUSCOUS (VEGAN)

Ciao!

Saavuin takaisin Milanoon tänä aamuna ja huomenna olisi tarkoitus vielä paneutua loman ajalle annettuihin tehtäviin. (Suuri osa lomasta kun meni hammassärkyjen kanssa tappelemisessa.) Tänään olen kuitenkin ottanut rennosti, sillä eilen päättyneen antibioottikuurin ja aamun lennon jälkeen kurkkuni on tuntunut aralta enkä millään haluaisi saada vielä flunssaa tämän kaiken lisäksi... :--( Ratkaisuna siis lepoa, kuumaa teetä sekä lämmintä lohturuokaa.

Tehtiin eilen Helsingissä älyttömän hyvää kasviswokkia/couscousia, josta päätin tehdä tänään oman versioni. Mulla kun oli jäänyt loman ajaksi jääkaappiin ainoastaan paketti tofua. Leikkasin sen siis kuutioiksi, sekoitin marinadin teriyaki- ja soijakastikkeista, kasviliemikuutiosta sekä kuivatusta basilikasta. (Muutoin suosittelen valmiiksi marinoitua tofua!)


KASVIS-COUCOUS (4–6 annosta)

1 parsakaali
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 tlk butter beans -papuja
3 rkl öljyä
4 rkl soijakastiketta

1 pkt marinoitua tofua (esim. chili-basilika)

3 dl couscousia
1 liemikuutio
3,5 dl vettä


Kuori ja pilko sipuli sekä porkkanat. Paloittele myös parsakaali.

Kuumenna öljy pannulla ja wokkaa kasvikset. Lisää tölkkipavut. Kaada pannulle reilusti soijaa.

Mittaa kulhoon 3 dl couscousia, kuumenna vesi ja kaada kulhoon. Jätä hautumaan kannen alle.

Kuutioi tofu ja lisää pannulle. Vähennä lämpöä ja kääntele välillä.

Kääntele viimeisenä sekaan kypsä couscous. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa soijaa.


// Voimia muillekin kouluihin palaaville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥