tiistai 15. tammikuuta 2019

ITSETEHTY HUMMUS


Huomenta ihanat!♥︎

Mun pitää ihan kohta sulkea kone ja ottaa suunnaksi yliopisto. Viimeistelin juuri meidän tämän päivän tehtävän Materiaali-kurssia varten ja ehdin avata bloginkin hetkeksi. :--) Napostelin juuri aamiaiseksi lautasellisen porkkanaa, paprikaa ja ruisleipää – siis juurikin tämän kuvissa näkyvän annoksen! Tein eilen suuren annoksen hummusta, joka riitti onneksi vielä tälle aamulle. Päivän aamupala / lounas ei siis vaatinut suuria ponnisteluja, joten pääsin tuohon koulutyöhön käsiksi aikaisemmin kuin kuvittelin.

Muuten mulla ei oikeastaan ole mitään erityistä sanottavaa. Täällä Milanossa on ollut todella "keväinen" sää ja aurinko on paistanut useana päivänä pilvettömältä taivaalta. Tuntuu siis varsin oudolta, että ollaan tammikuussa, kun lunta ja pakkasta ei ole näkyvissä missään...


ITSETEHTY HUMMUS (6–8 annosta)

1 tlk kikherneitä
1–2 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria


Kuori ja hienonna valkosipuli.

Valuta kikherneet. Mittaa kaikki ainekset kulhoon.

Soseuta sauvasekoittimella kunnes seos on tasaista.

(Jos tahna tuntuu liian paksulta, ohenna sitä lisäämällä ruokalusikallinen vettä.)


// Mahtavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Oi että, just eilen illalla mietin että pitäis maistaa hummusta joskus! Vois kaupasta ensin hankkia sitä valmiina ja sitten kokeilla tehdä itse, mikäli maku nappaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä sattuma! :--D Mun makuun monet kaupan hummuksista on vähän kitkeriä (liittyy luultavasti tahiniin) niin tykkään tehdä tätä itse. Ja samalla saan laitettua ohjeeseen vähän enemmän valkosipulia! ;--D

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥