keskiviikko 23. tammikuuta 2019

BROCCOLI & PROSCIUTTO CRUDO -RISOTTO


Lisää risottoa – hell yes!

Vielä ei tosin uskaltauduttu kokeilemaan punajuurta, sen sijaan tämän risoton sankareita ovat yksi mun lempparikasvis, parsakaali sekä ilmakuivattu kinkku (prosciutto), joka tuo ihanaa suolaisuutta annokseen. ♥︎ Tämänkin risoton pohjana toimii aikalailla sama kombo: riisiä, valkoviiniä, kermaa, valkosipulia sekä parmesaani-juustoa.


BROCCOLI & PROSCIUTTO –RISOTTO (2–3 annosta)

2 dl risottoriisiä
2 rkl öljyä
2 dl vettä
1 maustekuutio (il dado classico)
1 valkosipulin kynsi
2 dl valkoviiniä
1 prk ruokakermaa
100g raastettua parmesaania

1 parsakaali

+ 1 pkt ilmakuivattua kinkkua




Aloita kuullottamalla riisiä hetki kuumassa öljyssä. Lisää vesi.

Pilko parsakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.

Heitä molemmat pannulle ja lisää tilkka öljyä.

Kuumenna hetki, mittaa pannulle valkoviini ja ruokakerma.

Sekoita noin 10 minuuttia. (Älä unohda sekoittaa riisiä ja lisätä tarvittaessa vettä!)

Lisää kastikkeeseen vielä parmesaani ja kääntele kastiketta kunnes juusto on sulanut.

Kaada valmis kastike riisin sekaan ja sekoita hyvin.

Jaa risotto lautasille ja koristele annokset ilmakuivatulla kinkulla.


// Ehkä seuraavaksi keksitään jotain muuta kuin risottoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥