keskiviikko 16. tammikuuta 2019

6 + 1 VINKKIÄ HYVÄÄN TYÖHAKEMUKSEEN


Moikka tyypit!

Aloitetaan heti ensimmäisenä sanomalla, että EI, mä en ole työnhaun ammattilainen. Olen kuitenkin kirjoittanut useamman sata työ(harjoittelu)hakemusta elämäni aikana ja uskallan ehkä jo sanoa, että olen oppinut mikä niissä toimii yleisesti ja mikä taas ei. Tietenkin hakemuksen tyyppi vaihtelee paljon työpaikasta riippuen ja esimerkiksi netissä täytettävään lomakkeeseen on ihan omat sääntönsä. (Niissä onkin todella vaikeaa erottua joukosta, jos omaa hakemusta ei pyydetä erillisenä liitteenä.)


1) SELKEÄ JÄSENTELY + ULKOASU

Jep, nyt puhutaan siitä, miltä kaikki tuo teksti näyttää paperilla. Totuushan on, että harvoin työnantajalla on aikaa lukea kaikkia hakemuksia läpi, jolloin päätös tehdään parissa sekunnissa. Jos hakemuksesi näyttää hyvin epäselvältä ja kaikki teksti on yhtenä pitkänä palstana, jää se luultavasti lukematta. Hakemus kannattaa siis jäsennellä järkevästi aiheittain (esim. omat yhteystiedot, työkokemus, koulutus, kielitaidot, muut taidot) ja pitää mahdollisimman ytimekkäänä.

2) TYÖTÄ VARTEN OLEELLISET TIEDOT

Tiedän, että varsinkin meillä nuorilla, joilla työkokemusta on erittäin vähän, tekisi kovasti mieli listata hakemukseen kaikki aikaisemmat kesätyöpaikat. Kannattaa kuitenkin miettiä, kuinka oleelliselta kyseinen työpaikka vaikuttaa verrattuna siihen, mitä olet parhaillaan hakemassa. Esimerkiksi kesätyökahvilassa tuskin auttaa saamaan työtä toimistosta mutta saattaa auttaa jotain asiakaspalvelualan työpaikkaa hakiessa.


3) OLE REHELLINEN MUTTA ÄLÄ LIIAN VAATIMATON

Meille suomalaisille itsensä kehuminen tuntuu olevan yhä hyvin vaikeaa. Mulla itsellänikin on tapana vähätellä omia taitojani, etten vain tulisi luvanneeksi liikoja. Jos omien taitojen arviointi tuntuu liian vaikealta on hyvä idea kysyä asiasta esimerkiksi omilta vanhemmilta tai kavereilta, jotka voivat mainita sellaisiakin vahvuuksia, joita et itse tulisi ajatelleeksi. Kielitaitoa voi arvioida myös esimerkiksi netistä löytyvillä testeillä.

4) TARKISTA OIKEINKIRJOITUS

Vaikuttaako se edes? Tuskin vielä yksi näppäilyvirhe vaikuttaa kutsuun haastatteluun mutta useampi virhe oikeinkirjoituksessa antaa hakijasta usein huonon mielikuvan. Virheitä vilisevä teksti kun kielii hakijan välinpitämättömästä asenteesta työpaikkaa kohtaan. 

5) VÄLTÄ LIIAN USEIN KÄYTETTYJÄ LAUSEITA / SANOJA

Oletko ahkera ja iloinen työntekijä, joka tulee toimeen monien ihmisten kanssa? Hyvä, sillä niin ovat kaikki 200 muutakin hakijaa. Yritä siis kuvailla itseäsi ja ominaisuuksiasi jollain muulla tavalla (antamalla vaikka esimerkin tilanteesta, jossa vahvuutesi tulee esiin) kuin kaikista yleisimmillä adjektiiveilla. Tiedän, että tämä on haastavaa mutta ehdottomasti vaivan arvoista!!


6) YHTEENSOPIVA CV & LIITTEET

Tavallisesti hakemuksen yhteydessä lähetetään myös ansioluettelo, CV, jonka tyyli kannattaa pitää yhtenäisenä itse hakemuksen kanssa, jolloin työnantaja yhdistää automaattisesti tiedot samaan henkilöön. CV tulee myös olla ajan tasalla.

+) EROTTUVA ULKOASU

Hakemukset noudattavat usein samaa formaattia, joten tästä poikkeava ulkoasu voi kiinnittää työnantajan huomion. Tätä harkitessa kannattaa kuitenkin pohtia ensin haettavaa työpaikkaa ja kuinka "erilainen" hakemus sopii työnkuvaan. Esimerkiksi päiväkotiin tai kuvittajan työhön hakeva voi hyötyä värikkäästä ja silmäänpistävästä hakemuksesta kun taas pankki- tai virastoalalla luultavasti arvostetaan enemmän perinteistä hakemustyyppiä.


// Millaisia ajatuksia tämän päivän postaus herätti teissä? Oliko tästä apua ja kiinnostaisivatko saman tyyliset tekstit myös tulevaisuudessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥