lauantai 19. tammikuuta 2019

12 (KOULU)PÄIVÄÄ JÄLJELLÄ


... siis tarkemmin sanottuna mun vaihtoa on jäljellä enää 12 koulupäivän verran. Tuo oli helvetin pelottava asia tajuta tänä aamuna, kun laskin jäljellä olevia koulupäiviä kalenterista. Ei viisi kuukautta voi mitenkään kulua näin nopeasti – sen ei vaan pitäisi olla mahdollista! Vaikka vaihdon aikana on tapahtunut paljon ja olen tehnyt monia asioita, tuntuu musta väistämättä siltä, että ihan liian monta juttua jää tekemättä. Toisaalta oon varannut helmikuun loppuun viikon verran tyhjää aikaa koulun loppumisen jälkeen, joten ehkä ne mielessä päällimmäisenä olevat jutut ehtii vielä toteuttaa?

Tämän aamuinen havainto jäljellä olevien päivien määrästä sai mut pohtimaan paljon tämän opiskelijavaihdon vaikutusta mun elämään ja käymään läpi täällä Milanossa vietettyjä päiviä. Siksi halusinkin kirjoittaa mun ajatuksia ylös tänne blogiin, josta ne on helppo poimia myöhemmin koululle palautettaviin raportteihin. :--)  Kirjoittelen muutenkin vaihtoon liittyvistä asioista tänne enemmän sitten kotiinpaluun jälkeen, kun ajatukset ja arki ovat rauhoittuneet. Jos teillä on mitään opiskelijavaihtoon liittyviä kysymyksiä myöhempää ajatellen niin niitä saa ehdottomasti jättää tuonne alle kommentteihin!!


MITÄ OPISKELIJAVAIHTO ON OPETTANUT MULLE?

Täällä Milanossa on ollut paljon uusia asioita totuteltavana, kuten iltamyöhään kestävät oppitunnit, suulliset lopputentit, kolmen tunnin pituiset oppitunnit sekä ruokalan / ruokatunnin puuttuminen. Nämä asiat on erityisesti saaneet mut arvostamaan enemmän meidän koulua Suomessa! :--D Lisäksi toiset olivat ihan ihmeissään, kun kerroin, että meillä koulutus on periaatteessa ilmaista – täällä kun yksi lukuvuosi maksaa 6 000 - 8 000 euroa opiskelijasta riippuen. Lisäksi oon oppinut työskentelemään monien erilaisten tyyppien kanssa, keskustelemaan alasta englanniksi ja ottanut vihdoin kunnolla käyttöön AutoCAD ja Photoshop -ohjelmat.

OPISKELIJAVAIHDON PARHAAT PUOLET?

Parhaita puolia on ehdottomasti uudet ystävät, joita oon saanut muutaman, joiden kanssa ollaan varmasti yhteyksissä myös vaihdon jälkeen. ♥︎ Myös mukavat ja ammattitietoiset opettajat on olleet mun mielestä todella jees. Myös uudessa maassa asuminen ja uuteen kulttuuriin sukeltaminen ovat opiskelijavaihdon hyviä ominaisuuksia.

ENTÄ IKÄVÄT?

Välillä yllättäen iskevä koti-ikävä ja erityisesti rakkaiden ihmisten ja kissojen ikävöiminen. Aluksi tuntui paljon surkeammalta, kun en vielä tuntenut ketään täällä – mutta onneksi tutustuin nopeasti kivoihin ihmisiin ja mun kämppis oli myös aika mahtava. Kulttuurierot parien luokkalaisten kanssa (joiden kanssa pitäisi tehdä ryhmätyötä) ottivat useamman kerran päähän, sillä he tuntuivat olevan aina myöhässä, jos edes saapuivat paikalle ja töiden tekeminen aikataulun mukaan ei onnistunut alkuunkaan. Mulle on jäänyt siis aika paljon tekemistä, kun yritän kasata meidän ryhmätyön valmiiksi, sillä mulla ei vaihtarina ole mahdollisuutta jäädä odottamaan uusintoja...


FIILIS JUST NYT?

Totta puhuen erittäin stressaantunut. Maanantaina pitäisi olla oikeastaan kaikki tarvittavat dokumentit kasassa meidän ryhmätyötä varten ja vaikka oon itse jo hoitanut oman osuuteni lisäksi muitakin hommia niin pelkään todella, ettei muilla ole hommat valmiina. Oon jo kyllästynyt saamaan joka viikko palautetta siitä, kuinka yksi jos toinenkin piirustus / luonnos puuttuu, vaikka oon tehnyt töitä koko viikonlopun. Onneksi meillä on vielä tapaaminen huomenna niin nähdään, missä jamassa tää työ oikein on!

AJATUKSIA KOTIINPALUUSTA?

Kotiinlähtö on oikeastaan jo hyvin lähellä mutta kaikkien palautusten ja tenttien lähestyessä en ole erityisemmin ehtinyt miettiä asiaa... Käsittääkseni meillä on juuri alkanut talviloma, kun mä saavun takaisin, joten ainakin pitäisi olla aikaa palata takaisin arkeen ja Kouvolan asuntoon. Keväällä ei myöskään ole kuin kaksi kurssia suoritettavana, joten pystyn vaihteeksi hengähtämään. Ainoa asia, joka hieman mietityttää on mun suomen kielen käyttö – huomaan yhä useammin keskustelevani ensisijaisesti englanniksi! :--D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥