keskiviikko 19. joulukuuta 2018

THE WITCH DOESN'T BURN IN THIS ONE (2018)


CIAO TUTTI.

Kuten aiemmin luvattu – tänään jatketaan matkaa runojen maailmassa, tarkemmin ottaen rakkaan ystävämme Amanda Lovelacen toisen runokokoelman, The Witch Doesn't Burn In This One, parissa. Luettuani kirjailijan ensimmäisen teoksen, en ollut edes tietoinen tämän toisen kirjan olemassa olosta, ennen kuin se ilmestyi eteeni Milanon Urban Outfittersin kirjahyllyssä. Ensimmäisellä kerralla jätin kirjan hankkimatta mutta se kummitteli mielessäni koko viikon, joten olihan se pakko käydä hakemassa. :--D


MISTÄ ON KYSE?

Eli kuten arvata saattaa, tämänkin kirjan aihe rakentuu edellisen tavoin lapsille kerrottavien tarinoiden ympärille. Koska prinsessa-sadut ollaan jo käsitelty, ollaan tällä kertaa liikkeellä noitien maailmassa. Tarkkaan ottaen kirja keskittyy kertomaan naisista ja heidän voimastaan – siitä kuinka vahvat ja viisaat naiset kuvataan usein pahoiksi noidiksi. Tämä on omalla tavallaan erittäin mielenkiintoista, sillä en tiedä kuinka usein miehet haukkuvat naisia noidiksi (witch) enää tänä päivänä... Muuten kirjan ja runojen rakenne vastaa kirjailijan tuttua tyyliä – tosin kivana lisänä se, että kirjoitus on painettu tällä kertaa punaisella musteella.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Aiheiden ja runojen puolesta sanoisin, että pidin tästä jälkimmäisestä teoksesta enemmän kuin aiemmasta. Tämä saattaa johtua hyvinkin paljon runojen aiheista – sillä ensimmäinen kirja asetti kertojan enemmän uhrin / selviytyjän asemaan kun tällä kertaa sain tuntemuksen, että kertoja on vahva persoona, joka ei välitä, mitä muut (erityisesti miehet) hänestä ajattelevat.

Kirja on siis lyhyesti sanottuna mahtava pakkaus täynnä voimaannuttavia ohjeita ja oivalluksia naisten elämästä – ja suhteesta miehiin. Muutaman sivun lukeminen saattaa ilmetä yhtäkkiä nousseena itsetuntona ja rohkeana asenteena, mikä oli ainakin mulle erittäin tervetullutta.

Ehkä parhaiten mieleen kirjan runoista jäi mieleen vain yhden virkkeen mittainen teksti: "gods, i hope i terrify you." Kyseinen lause sisältää samaan aikaan niin paljon voimaa ja asennetta, että se sopisi täydellisesti elämän ohjeeksi, vaikka en erityisemmin mihinkään yliluonnolliseen uskokaan.


// Ihanaa joululomaa (ja sen odotusta) !!

2 kommenttia:

  1. Tää kirja täytyy kyllä käydä itelle nappaamassa! Vaikuttaa tosi inspiroivalta ja itsessään jo pelkkä nimi houkuttele - ainakin mua - lukasemaan ton läpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Näitä löytyy luultavasti ainakin Adlibrikselta

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥