torstai 20. joulukuuta 2018

KIRJAVINKKEJÄ JOULULOMALLE

Moikka tyypit!

Enää neljä päivää jouluaattoon – onko teillä jo kaikki joululahjat hankittuna? Mun tilanne on ymmärrettävästi aika huono, sillä en pysty ottamaan mukaan muutenkaan paljoa käsimatkatavaroita lennolle ja omien tavaroiden lisäksi tilaa ei ole paljoa. Koulukin on vienyt paljon aikaa, joten jouluostokset ovat jääneet hyvin satunnaisiksi.

En ole erityisemmin ehtinyt miettiä edes omia lahjatoiveitani – ei niitä taida edes olla? :--D Kuusen alta olisi kiva löytää muutama kirja mutta koska en ole esittänyt kenellekään mitään toiveita niin tämän vuoden kirjasaldo on luultavasti pyöreä nolla. Tämä ei kuitenkaan estä mua haaveilemasta muutamista kirjoista, joiden lisäksi laitoin tälle listalle myös muutaman jo hyväksi todetun teoksen / kirjailijan! Mikä näistä kiinnostaisi sua eniten?

What If It's Us (Becky Albertalli & Adam Silvera)

Adam Silverasta on tullut yksi mun luottokirjailijoita, jonka kirjoihin eksyn useiksi tunneiksi. Tämä Becky Albertallin kanssa yhteistyössä kirjoitettu nuorten aikuisten romaani on mulla vielä lukematta ja olisikin varmasti täydellistä seuraa joulun pyhiin... Kirja seuraa postitoimistossa toisensa tapaavia Beniä ja Arthuria. Mitä jos suhde ei toimikaan heti ensimmäisillä – tai kolmansilla treffeillä tai ainoastaan toinen yrittää tarpeeksi lujaa?

this ♥︎ of mine (c.c.hunter)

Leah on elänyt useamman vuoden keinotekoisen sydämen kanssa kunnes sopiva luovuttaja viimein löytyy. Uusi sydän on kuitenkin peräisin samaa koulua käyneeltä pojalta, jonka huhutaan tehneen itsemurhan. Leah alkaa nähdä omituisia unia ja päättää etsiä käsiinsä Mattin (joka ei usko kaksoisveljensä itsemurhaan) joka näkee samoja unia. Yhdessä he alkavat selvittää tapahtumia ennen tämän veljen kuolemaa.

Call Me by Your Name (Andre Aciman)

Rakastuin täysillä kirjasta tehtyyn elokuvaan, joten mun on pakko saada tämä kirja vielä käsiini. Oon usein sitä mieltä, että elokuva nousee harvoin samalle tasolle itse kirjan kanssa – joten odotan kirjalta erittäin paljon! Toivottavasti kirja antaa lisää sisältöä Elion ja Oliverin rakkaustarinaan. ♥︎

Love Her Wild (Atticus)

Atticuksen ensimmäinen julkaistu runoteos, jonka näin syksyllä vielä Urban Outfittersin kirjavalikoimassa mutta jota en viime kerralla enää löytänyt. (pahus!) Loistava vaihtoehto myös niille, jotka eivät vielä ole löytäneet modernia runoutta ja etsivät uutta luettavaa!

One of Us Is Lying (Karen M. McMagus)

Mulla tällä hetkellä kesken oleva kirja kertoo tarinan viidestä nuoresta, jotka joutuvat samana päivänä jälki-istuntoon. Yksi nuorista (Simon) kuitenkin kuolee jälki-istunnon aikana ja muiden tulee selvittää, kuka halusi Simonin kuolevan. Koukuttavia juonenkäänteitä ja kiinnostavaa kuvausta amerikkalaisesta koulumaailmasta.

Orbiting Jupiter (Gary D. Schmidt)

Erittäin mielenkiintoinen ja erilainen tarinan lähtöasetelma on syynä tämän kirjan päätymiseen tälle listalle. Jack tapaa ensimmäistä kertaa uuden "kasvattiveljensä". Jack tietää hänestä vain muutaman asian: 1) Joseph lähes tappoi opettajansa 2) Hänellä on pieni tyttölapsi, jota Joseph ei ole koskaan tavannut. Mitä Jack ei kuitenkaan tiedä on se, kuinka paljon Joseph haluaa tavata lapsensa. Yhdessä pojat lähtevät etsimään lasta mutta seikkailun ohessa vanhat haavat aukeavat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥