perjantai 14. joulukuuta 2018

HERKULLINEN HERNERISOTTO


Ihanaa perjantaita tyypit!

Perjantai on noussut ylivoimaisesti mun suosikkipäiväksi viikolla – onhan se niin lähellä viikonloppua ja mikä parasta, vapaapäivä koulusta! (Kuinka ihmeessä mä enää voin ikinä mennä kouluun perjantaisin, kun oon tottunut tähän luksukseen?) Perjantain vapaapäivät sujuvat mulla aika lailla saman kaavan mukaan: aamulla nukun pitkään ja syön viikon ensimmäisen kunnollisen aamiaisen (juu tiedän, ei hyvä juttu ollenkaan) joko kotona tai kahvilassa. Tavallisesti istahdan joko blogin tai kirjan pariin muutamaksi tunniksi ja hoidan myös viikolla ristiin jääneitä hommia viikonlopun alta pois. Iltapäivällä sitten käyn kaupassa ja laitan jotain extra-hyvää ruokaa, jota riittää yleensä koko viikonlopun ajaksi.

Viime aikoina tuo "extra-hyvä" ruoka on ollut niinkin yksinkertaista kuin risotto. Kokeiluun on päässyt mm. herne- ja parsarisotot, joista ensimmäisen reseptin ajattelin jakaa teidän kanssa tänään. ♥︎ Aiemmin ajattelin risoton olevan jotenkin monimutkainen ja aikaa vievä ruoka – ja miten väärässä olinkaan! Itse riisi kypsyy alle 20 minuutissa, jonka aikana ehtii hyvin valmistaa kerma-juustokastikkeen ja keittää pakasteherneet.


HERNERISOTTO (2 annosta)

2 dl risottoriisiä
2 rkl öljyä
2,5–3 dl vettä
1 maustekuutio (esim. kana tai kasvis)
1 valkosipulin kynsi
1 prk ruokakermaa
1–1,5 dl parmesaanijuustoa
2 dl pakasteherneitä


1. Kuumenna ruokaöljy kattilassa ja lisää riisi. Kuullota hetki kunnes riisin jyvät muuttuvat hieman läpikuultaviksi (Varo, ettei riisi pala!)

2. Kaada sekaan vesi ja murusta joukkoon maustekuutio. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Keitinveden tulee imeytyä kokonaan riisiin. Jos vesi tuntuu loppuvan ennen kuin riisi on kypsää, lisää sitä tarvittaessa muutama ruokalusikallinen.

3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kaada paistinpannulle tilkka öljyä ja kuullota sipulia hetki. Kaada pannulle ruokakerma ja parmesaani. Sekoita ja anna kiehahtaa. Nosta sivuun odottamaan.

4. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää jäiset herneet ja keitä muutama minuutti kunnes herneet nousevat pintaan. Valuta herneet.

5. Sekoita kerma-juustokastike valmiin riisin joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti herneet riisin sekaan.


// Kiinnostaisiko teitä myös muut risotto-ohjeet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥