torstai 27. joulukuuta 2018

2018: NE PARHAAT HETKET

2018 oli aikamoinen vuosi.

Vuoden aikana tapahtui niin paljon kaikenlaista, että kuvittelin esimerkiksi tammikuun reissun Islantiin olleen jo edellisenä vuonna (!!) – siitä kun tuntui kuluneen jo iäisyys... :--D Jos mennyttä vuotta pitäisi kuvailla vain viidellä sanalle ne olisivat varmaankin: matkustelu, opiskeluvaihto, työharjoittelu, tatuoinnit ja ystävät. Tietenkin mukaan mahtuu älyttömästi muitankin juttuja mutta mun mieleen noi asiat ovat jääneet kaikkein voimakkaimmin. Tänään meillä olisikin luvassa lyhyt yhteenveto vuoden mieleenpainuvimmista hetkistä, tai kuten otsikkokin sanoo "ne parhaat hetket" tänä vuonna. ♥︎ 

Montako näistä te muistatte?

▹ Reissu Islantiin (tammikuu)

Yksi suurimmista matkustukseen liittyvistä unelmista tuli toteen heti vuoden alussa, kun karkasin kesken koulun vajaaksi viikoksi Islantiin ystäväni kanssa. Reissusta tulikin yksi ikimuistoisimpia matkalla tapahtuneiden kommellusten, upeiden maisemien ja uskomattomien kokemusten puolesta. Tammikuussa maassa ei ollut paljoa turisteja eikä sää ollut läheskään niin huono kun pelättiin. Iso suositus siis! (Täältä löydät meidän reissun road trip -suunnitelman.)

▹ Mun 22-vuotissyntymäpäivät (tammikuu)

Tämä vuosi oli ensimmäinen, kun päätin järjestää itselleni "kunnolliset" syntymäpäiväjuhlat. Hyvää ruokaa ja musiikkia ystävien kanssa ja illaksi vielä baariin tanssimaan. Oli kyllä ihan huippupäivä, jonka muistan varmasti vielä pitkään. Juhlan kunniaksi ostin myös ehkä maailman siisteimmän paljettimekon!! :--D

▹ Ensimmäinen tatuointi (maaliskuu)

Useiden vuosien unelmoinnin jälkeen hankin itselleni tatuointiajan syntymäpäivälahjaksi itselleni. Maaliskuussa sitten istuin ensimmäistä kertaa tatuoitavaksi ja kokemus oli sen verran kiva, että vuoden aikana mun tatuointien määrä kasvoi heti kolmeen... (Täällä juttua tatuoinnista.)

▹ Vierailu Lontoossa ja Fall Out Boyn keikka (huhtikuu)

Pääsiäislomalla otin taas pari "vapaapäivää" koulusta ja lähdin mun ystävän kanssa pidennetyksi viikonlopuksi keväiseen Lontooseen. ♥︎ Tää oli mun eka kerta Lontoossa ja rakastuin heti kaupunkiin. Tutustuttiin nähtävyyksiin mun toisen ystävän kanssa, jonka luona saatiin majoittautua reissun ajan. Pääsyy tälle reissulle oli Lontoossa pidetty Fall Out Boyn keikka, jolle oltiin ostettu liput viime vuoden puolella. (Täällä muuten 9 kukkaroystävällistä vinkkiä Lontooseen!)

▹ Vappubrunssi (toukokuu)

Synttärijuhlista innostuneena päätin järjestää myös pienen vappubrunssin muutamalle koulukaverille. Ehkä parasta näissä juhlissa oli päästä leipomaan ja valmistamaan simaa! Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein kiva iltapäiväbrunssi – ehkä tämä täytyy toteuttaa myös ensi vuonna??

▹ Työharjoittelu Dekolla (toukokuu) ja Ida Designilla (elokuu)

Meidän opintoihin kuuluu reilu tuntimäärä työharjoittelua ja alkukeväällä olikin jo stressi (ja kilpailu) kesän harjoittelupaikoista. Mulla kävi niiden suhteen erinomainen tuuri – tai oli mukana myös ahkeraa työtä ja monia hakemuksia – ja sain kesän ajalle kaksi työharjoittelua. Ensimmäisen aloitin heti keväällä koulun loputtua ja toisen heinäkuun kesäloman jälkeen. :--) Molemmat työpaikat olivat erittäin kivoja ja tuntui, että opin reilusti niissä.

▹ Kesä Helsingissä (kesä-syyskuu)

Työharjoittelujen takia vietin suuren osan kesästä ja alkusyksyn Helsingissä, mikä oli ihan huippua. Hengasin paljon ystävien kanssa, kävin elokuvissa ja eri tapahtumissa ja tapasin yhden erityisen tärkeän tyypin. ♥︎ Tämän kesän jälkeen oli hieman haikeaa lähteä kohti Italiaa...

▹ Toinen tatuointi (kesäkuu)

Tämän tatuoinnin otin heti alkukesällä, kun pääsyni Milanoon opiskelijavaihtoon varmistui. Halusin ehdottomasti ottaa tatuoinnin muistuttamaan sekä itse vaihdosta että siitä, kuinka unelmien saavuttaminen on mahdollista ahkeralla työskentelyllä. (Lisää tatuoinnista täältä.)

▹ Asuntomessut Porissa (heinäkuu)

Asuntomessut ovat kuuluneet meillä kesäloman ohjelmistoon jo useamman vuoden ja tänä vuonna ne veivät meidät Poriin. Sain työharjoittelun kautta ilmaiset liput messuille ja onnistuttiin valitsemaan päivä heti messujen auettua, jolloin paikalla oli hyvin vähän porukkaa. Saatiin siis nauttia äidin kanssa messuista ihan rauhassa. (Ensimmäinen osa kuvista täällä.)


▹ Ed Sheeranin keikka Tukholmassa (heinäkuu)

Viime vuoden (2017) mahtavan Berliinin reissun ja Coldplayn keikan jälkeen haluttiin "jatkaa perinnettä" mun ystävän kanssa ja ostettiin liput Ed Sheeranin Tukholman keikalle. Sinne sitten lensin heinäkuiseksi viikonlopuksi, joka käytettiin niin kaupunkia kiertäessä kuin kyseisellä keikalla tanssiessa! Yksi kesäloman parhaista illoista for sure.

▹ Reissu Roomaan äidin kanssa (heinäkuu)

Kesällä tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta meidän ensimmäisestä Rooma–Sorrento-kiertomatkasta, joten tämän kunniaksi varattiin vajaan viikon reissu Roomaan äidin kanssa. Sää oli mitä mainioin ja saatiin tutustua kaupunkiin aivan rauhassa ilman paikasta toiseen siirtymistä. (Kuvia reissusta löydät tämän linkin takaa.)

▹ Risteily Söderskärin majakalle (elokuu)

Useamman vuoden mietteissä ollut laivaretki Porvoon edustalla sijaitsevalle Söderskärin majakalle meinasi melkein jäädä väliin mutta onneksi löydettiin elokuulta yksi viikonloppu, joka sopi myös mun kummitädin aikatauluun. Nautin valtavasti merimatkasta majakalle ja kallioilla eväitä syödessä tuli hyvin nostalginen olo kaikista lapsuuden retkistä... ♥︎

▹ Habitare 2018 -messut (syyskuu)

Toinen sisustusarkkitehtuurin alan suurista tapahtumista, Habitare-messut, järjestettiin jälleen syyskuussa Helsingin messukeskuksessa. Pelkäsin ensin, että tämän vuoden messut jäävät väliin työharjoittelun takia mutta onneksi sain käyttää koko työpäivän messuja kiertäessä!! Niin paljon mielenkiintoista nähtävää ja inspiraatiota. (Inspiraatiota messuilta löydät täältä.)

▹ Kolmas tatuointi (syyskuu)

Kuten sanoin, vuoden 2018 aikana mun tatuointien määrä kasvoi nollasta kolmeen. Viimeisin oli hyvinkin spontaani päätös, sillä olin kyselemässä aikaa mahdollisesti joululoman ajalle tai sitten alkukeväälle. Kerrottuani ajatukseni tatuoinnista sain kuulla, että voisin päästä heti tatuoitavaksi, jos se vain sopii minulle. Loppu onkin sitten historiaa ja uusi teksti löysi paikkansa heti ensimmäisen tatuoinnin viereltä. (Lisää yksityiskohtia täällä.)

▹ Opiskeluvaihto Milanossa (loka-helmikuu)


▹ keikat Milanossa (loka-joulukuu)

CHVRCHES, Deaf Havana, Nothing but Thieves, The Rasmus ja Within Temptation – siinä on aika kova listaus bändejä, jotka olen nähnyt keikalla täällä Milanossa. Kuinka hassua, etten edes osannut arvata ennen tänne tulemista, kuinka hyvät keikkailu mahdollisuudet täällä onkaan. Tarjolla on uskomaton määrä keikkoja ja lippujen hinnat ovat erinomaiset verrattuna Suomeen (jos kyseinen bändi edes saapuisi Suomeen!). Ensi vuoden puolella luvassa on ainakin vielä Years & Years sekä Good Charlotte, joten lisää on luvassa.

▹ Viikonloppu Sveitsissä (joulukuu)

Tänä vuonna joulufiilis nousi huippuunsa Baselissa vietetyn viikonlopun aikana! Koko kaupunki oli täynnä joulukuusia, -valoja sekä useampia joulumarkkinoita. Tuohon aikaan Milanossa ei ollut näkynyt vielä paljoa mitään jouluun viittaavaa, joten tuntui melkein oudolta löytää itsensä kaikkien noiden joulukoristeiden keskeltä! :--D Lisäksi oli mukavaa päästä hetkeksi pakoon kaikkia kouluprojekteja ja palautuksia, vaikka ne odottivatkin heti maanantaina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥