perjantai 30. marraskuuta 2018

MILANON SUOSIKIT X 20

Moikka tyypit!

Nyt reilut kaksi kuukautta Milanossa asuneena uskallan ehkä vihdoin julkaista tämän postauksen! ♥︎ Blogissa on nähty tänä aikana useampia reissuvinkkejä eri kohteisiin mutta Milanon suhteen on pysynyt aika hiljaisena – syy tähän on yksinkertainen. Halusin tutustua uuteen kotikaupunkiini ihan rauhassa ja tutkia myös niitä "ei niin tunnettuja" nähtävyyksiä ja paikkoja, joita tällä kaupungilla on tarjottavanaan. Unohdetaan siis ainakin hetkeksi Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II sekä muut klassisimmat turistin "must–see" kohteet täällä Milanossa. :--) Tässä postauksessa kaivaudutaan hieman syvemmälle Milanon kaupunkiin ja käydään läpi mun henkilökohtaisia suosikkeja täällä. 

// Aiemmin marraskuussa ilmestyi myös oma postauksensa Milanon parhaista ravintoloista ja kahviloista – siitä löytyy 25 vinkkiä loistaviin ruokapaikkoihin täällä Milanossa.


NÄHTÄVYYDET / ALUEET

Navigli – Muistuttaa lievästi pientä Venetsiaa, sillä alueen läpi kulkee kaksi kapeaa kanaalia. Kanaalien molemmilta puolilta löytyy useita ravintoloita, jotka ovat tarjoavat iltaisin erityisen suosittuja aperitivo-diilejä. Alue onkin suosittu niin turistien kuin paikallisten joukossa ja vetää paikalle reilusti väkeä illan hämärtyessä.

Porta Nuova – Mielenkiintoinen alue keskustan pohjoispuolella. Porta Nuovaan on keskittynyt paljon kansainvälisiä yrityksiä ja se onkin taloudellisesti Milanon tärkein ja rikkain alue. Arkkitehtuuri on hyvin modernia ja alueelta löytyy mm. upea lasinen Microsoftin päärakennus sekä Italian korkein pilvenpiirtäjä, UniCredit Tower.

Brera – Täältä löytyy useita trendikkäitä kahviloita ja lounaspaikkoja (God Save The Food!) , suloisia pikkuputiikkeja, kasvitieteellinen puutarha sekä tietysti kaupungin ainoa The Body Shopin liike.

UniCredit Tower (Piazza Gae Aulenti 3) – UniCredit-pankin keskuskonttorina toimiva pilvenpiirtäjä on Italian korkein rakennus ja selkeästi erottuva maamerkki Milanon kaupungissa. Pilvenpiirtäjän ympärille levittyy moderni ostoskeskus sekä useita ravintoloita.

Monumental Cemetery

Monumental Cemetery (Piazzale Cimitero Monumentale) – Erittäin suuri ja vanha hautausmaa aivan keskustan läheisyydessä on yleisölle avoinna päivittäin aina klo 18 asti. Hautausmaa on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia ja upeampia monumentteja, patsaita ja hautakammioita. Täällä kuluu huomaamatta useampikin tunti! (Onnekkaat saattavat törmätä myös hautausmaalla liikkuviin kissoihin.)

Bosco Verticale (Via de Castillia 11) – Porta Nuova alueella sijaitsevat kerrostalot ovat kuin jättimäisiä viherseiniä! Mielenkiintoinen tapa lisätä kasvillisuutta kaupungissa. Syksyllä vihreä väri muuttui kirkkaan keltaiseksi mutta talvella paikka on jopa hieman surullinen näky, kun suurin osa kasveista on pudottanut lehtensä.

KULTTUURI

Cinema Plinius Multisala (Viale Abruzzi 28) – Hyvin lähellä meidän asuntoa sijaitseva elokuvateatteri, joka onneksi esittää elokuvia myös alkuperäisinä (englannin kielisinä) versioina. Jostain syystä suurin osa elokuvateattereista vaikuttaa sijaitsevan aika kaukana keskustasta ja muutenkin ei-dubattuja leffoja on vaikea löytää kaupungista... Kävi siis uskomaton tuuri, että juuri tämä teatteri on meidän lähellä!

Crazy Cat Café (Via Napo Torriani 5) – Aiemmin parhaiden kahviloiden joukossa mainitsemani Milanon kissakahvila ansaitsee paikkansa vielä toisen kerran tässä postauksessa. Hyvä kahvi- ja juomavalikoima, erinomainen brunssi sekä mahdollisuus lounaaseen kissojen seurassa. Paikka tarjoaa myös iltaisin drinkkejä – tämä pitää vielä ehdottomasti käydä kokemassa. Kahvilan kissat ovat hyvin ystävällisiä ja nauttivat huomiosta. ♥︎

MUDEC Museo delle Culture (Via Tortona 56) – Nykytaiteen museo, jossa en ole vielä käynyt. Syynä tähän on se, että olen suunnitellut käyväni museon Paul Klee -näyttelyssä tammikuussa, kun äitini on käymässä Milanossa. :--) Samalla kerralla pääsen onneksi näkemään myös museoon viime viikolla avautuneen Banksyn näyttelyn. Näyttelyiden lisäksi museoon kannattaa tutustua myös sen arkkitehtuurin takia – olen nähnyt paikasta aika upeita kuvia!

Nothing But Thieves @Fabrique

KEIKAT / MUSIIKKI

Alcatraz (Via Valtellina 25) – Paikallinen baari/yökerho, jossa järjestetään useita rock-bändien keikkoja. Kävin täällä lokakuussa The Rasmuksen keikalla ja keikkakalenterissa on mm. Shinedown, Good Charlotte sekä Greta van Fleet. (Viimeisin tosin myytiin jo loppuun...)

Fabrique (Via Gaudenzio Fantoli 9) – Toinen yökerho, jossa järjestetään useita kovan tason keikkoja. Mun mielestä varsin toimiva konsepti ja keikat ovat sujuneet ilmaan minkäänlaisia ongelmia. Keikoilla on jo nähty Nothing but Thieves, CHVRCHES sekä Within Temptation. ♥︎ (Helmikuussa odottaa vielä Years & Yearsin keikka.)

Il Gattopardo Café Disco (Via Piero della Francesca 47) – Kerrassaan upeissa puitteissa sijaitseva yökerho/baari on ehdottomasti vierailun arvoinen. Hyvä drinkkivalikoima, reilun kokoinen tanssilattia ja ihan menevää musiikkia soittava dj – eli oikein hyvä paikka pieneen juhlintaan. Viimeksi paikalla oli myös livenä biisien mukana soittava saksofonisti, joka veti omaa show'taan baaritiskin päällä! :--D

OSTOKSET

The Skate Shop (Via Grossich 11) – Pieni mutta yllättävän täyteen pakattu skateboarding -liike Cittá Studin alueella. Paikan henkilökunta (ja etenkin omistaja!) ovat todella mukavia ja tarjoavat tarvittaessa apua. Itse sain hyvin ystävällistä palvelua sekä kutsun tulla käymään laudan kanssa läheisessä puistossa joku iltapäivä. :--D

Treesse Sport (Via Nicola Piccini 3) – Skate- ja street wear -vaatteita myyvä liike keskellä Corso Buenos Airesin ostoskatua. Myynnissä on useita suosittuja merkkejä: Adidas, Santa Cruez ja Fila. Suurin osa vaatteista on kylläkin miesten mutta tämä ei ainakaan mua haitannut...

Urban Outfitters

laFeltrinelli (Corso Buenos Aires 33) – Mun suosikki kirjakauppaketju täällä Milanossa! Osasta kauppoja on saatavilla myös englannin kielistä lukemista. Kirjojen lisäksi kaupasta löytyy hyvä valikoima vihkoja, kalentereja, erilaisia kyniä sekä suuri musiikkiosasto. :--) Alakerrassa kirjojen seassa toimii myös pieni kahvila.

Urban Outfitters (Galleria Passarella 1) – Oon erityisen ihastunut Milanon Urban Outfittersin liiketiloihin keskustassa San Babilan lähellä. Kaikki neljä kerrosta on sisutettu todella kivalla tavalla ja kaupasta löytyy vaatteiden ohella myös ihania sisustuslöytöjä kotiin!

FREITAG (Viele Pasubio 8) – Mulle aiemmin täysin tuntematon yritys, joka valmistaa muun muassa laukkuja, reppuja ja tietokoneen suojia kierrätysmateriaaleista (esim. renkaiden sisäkumit). Liikkeessä on erittäin avulias henkilökunta ja industrial-henkinen sisustus sopii mahtavasti teemaan. Lisäksi liike tarjoaa opiskelijoille aika ajoin hyviä tarjouksia – viimeksi tiettyjen reppujen hinnasta sai alennusta 1/3 alkuperäisestä hinnasta.

East Market Shop

East Market (Via Mecenate 84) – Tämä siisti second hand -liike sijaitsee lähellä Fabriqueta vanhassa lentokonehallissa. Paikassa järjestetään kerran kuukaudessa suuri tapahtuma, jossa pienemmät yrittäjät myyvät tuotteitaan (huonekaluja, vaatteita, LP-levyjä ja muita upeita vintage-tavaroita), tarjolla on ruokaa ja juomaa sekä paikan päälle on palkattu myös DJ soittamaan live-musiikkia. Aina välillä East Marketilla on myös pienempi pop up -kauppa lähempänä keskustaa.

I Love Vintage ( Via Gaspare Spontini 12) – Hyvin suosittu vintage-merkkivaatteita kauppaava liike, joka on auki ainoastaan tiettyinä päivinä. Usein paikkaan on jonoa jo ennen ovien avaamista, sillä liikkeen valikoima on erinomainen ja hinnat ovat noin 10 euron luokkaan. Mahdollisuus uskomattomiin löytöihin!

Frida Market (Via Antonio Pollaiuolo 3) – Kahvilan yhteydessä toimiva pienehkö second hand -myymälä kannattaa tsekata mm. brunssin syömisen jälkeen. Suositulla Isolan alueella kävelymatkalla keskustasta (tai muutama pysäkki metrolla).

// Huomenna alkaa muuten jo joulukuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥