lauantai 24. marraskuuta 2018

KESÄKURPITSAN KUKKA -PASTA


Ciao tutti!

Nyt ollaan niin italialaisen ruoan keskuudessa kuin vain voidaan – yhdistyyhän tähän reseptiin niin pasta, italialainen pancetta sekä ainoastaan täällä minua vastaan tullut herkku, kesäkurpitsan kukat (fiori di zucca). Olin aiemmin lievästi sanottuna epäilevä näitä keltaisia kukkia kohtaan mutta muutaman illan haisteltuani kämppiksen kesäkurpitsan kukka -pastan herkullista tuoksua muutin mieleni ja nappasin paketin kukkia lähikaupasta. Sehän oli menoa se. ♥︎ En osaa selittää näiden makua tarkemmin mutta yhdistettynä valkoviiniin ja pecorino-juustoon lopputulos on täydellinen!

* pastan voi valmistaa myös ilman lihaa!

KESÄKURPITSAN KUKKA -PASTA (2:lle)

1 pkt kesäkurpitsan kukkia
+ ruokaöljyä
1 valkosipulin kynsi
100 g pancettaa
0,5 dl valkoviiniä
1 prk ruokakermaa
1 dl pecorino-juustoa
+ (tuore)pastaa


1. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää valkosipuli sekä pancetta.

3. Laita suolattu vesi kiehumaan pastaa varten. Poista kukista varret ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.

4. Kun pancetta on kypsää ja viini on keittynyt hieman kokoon, lisää pannulle ruokakerma sekä kukat. Keitä pasta ohjeen mukaan.

5. Keitä hetki, lisää vielä juusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Valuta pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Pyöräytä niin että kastike ja pasta sekoittuvat.

6. Tarjoile!


// Ootko koskaan maistanut kesäkurpitsan kukkia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥