keskiviikko 24. lokakuuta 2018

VINKKI: RIOMAGGIORE + VERNAZZA

Moikka tyypit!

Tuntuupa oudolta kirjoitella teille tänne näin suomen kielellä, sillä olen keskustellut koko päivän englanniksi koulutehtävien parissa ja olin jo aloittanut tämänkin tekstin englannin kielellä! :--D Katsotaan, tuleeko eteen vielä päivä, jolloin kirjoitan tällaisen tekstin huomaamattani englanniksi... Se olisi kyllä aika hauska juttu!

Tänään vuorossa on lyhyt ja ytimekäs postaus mun parin viikon takaisesta päiväretkestä Italian länsirannikolla sijaitsevalle Cinque Terren alueelle. Lokakuuhun on mahtunut useampikin viikonlopun retki, sillä säät ovat olleet uskomattoman lämpimät sekä aurinkoiset – ja olen halunnut ottaa tästä kaiken irti ennen kuin ilmat viilenevät ja muuttuvat sateisiksi. Cinque Terre on kuulunut pitkään mun "must visit" -listalle, joten mun oli ihan pakko toteuttaa tää reissu nyt kun siihen oli mahdollisuus!

( Riomaggioren satama)
Miten matkustaa Riomaggioreen / Vernazzaan?

Yksinkertaisesti helpoin tapa matkustaa Cinque Terreen Milanosta on mun mielestä junalla! Suosittelen valitsemaan mahdollisimman suoran vuoron (eli yksi vaihto!), jotta matka etenee mahdollisimman kätevästi. Vinkkinä se, että paluumatka kannattaa ostaa myös etukäteen, sillä mun kokemuksen mukaan ne myydään nopeasti loppuun! Junamatka kestää vuorosta riippuen 3–4 tuntia, joka on aika paljon mutta kuluu junassa yllättävän nopeasti. Lisäksi junarata kulkee Genovan jälkeen aivan meren rannassa, joten maisemat ovat upeat. ♥︎

Cinque Terren kylien välillä kulkee oma paikallisjunansa ja junia kulkee lyhyellä aikavälillä. Kylän vaihtaminen on siis äärettömän helppoa eikä junalippu maksa kuin 4 euroa. Lippuja saa ostettua asemien automaateista ja ne pitää tuttuun tapaan leimata ennen junaan astumista.

Kuten sanoin on mahdollisimman suora junayhteys viisain ratkaisu matkustamiseen. Mä en ollut ostanut valmiiksi paluulippua iltapäivän suoraan junaan, joka oli tietenkin myyty loppuun. Jouduin siis ostamaan lipun paikallisvuoroon, joka sisälsi kolme eri junavuoroa (=kaksi vaihtoa). Ikävä kyllä mun ensimmäinen juna olikin myöhässä, mikä aiheutti ongelmia, sillä en ehtinyt vaihtaa toiseen junavuoroon. Siinä sitten yritin paniikissa löytää seuraavan samaan suuntaan menevän junan, jolla ehtisin napata lippuni viimeisen (ja pisimmän matkan) vaihtoyhteyden Milanoon. Onneksi tämä onnistui ja ehdin junaani minuuttia ennen sen lähtöä...

( Via Telemaco Signorini)
Riomaggiore:  

Riomaggiore on eteläisin Cinque Terren viidestä kylästä ja on tunnettu erityisesti satama-alueensa kauniista ja värikkäistä taloista. Kylästä löytyy myös pienehkö hiekkaranta, jolla kävin itsekin kahlaamassa. Kuinka lämmintä merivesi olikaan vielä näin lokakuussa? Vesi on upean turkoosia ja kirkasta eikä ranta ole yhtään hassumpi, jos uiminen kiinnostaa. Riomaggiosta kulkee lyhyt kävelyreitti (Via dell'Amore) viereiseen Manarolan kylään mutta se on hetkellisesti suljettu.

TÄRPIT:

♥︎ Sataman värikkäät rakennukset

♥︎ Via dell' Amore (suljettu hetkellisesti)

♥︎ San Giovanni Battista kirkon aukio – kaunis näköala kylään

♥︎ Via Telemaco Signorini – upea näkymä rantakallioille ja merelle

 ( Gelateria Vernazza )
Vernazza:  

Ehkä kauneimpana pidetty Cinque Terren kylä, josta löytyy useita mukavia ravintoloita sekä kahviloita. Itse nappasin mukaani pistaasi- ja mansikka-gelatoa, joka oli täydellistä lämpimälle päivälle 10/10. Kylästä lähtee muutamia kävelyreittejä lähimaastoon ja kuulemani mukaan kauneimman näköalan kylään saa Monterossoon johtavalta reitiltä! Kylästä löytyy myös kaksi kirkkoa sekä linna, jotka ovat avoinna turisteille.

TÄRPIT:

♥︎ Gelateria Vernazza

♥︎ Belforte Tower – kylän symboli, josta hyvä näkymä koko kylään

♥︎ Sataman kalliot – täydellinen paikka kirjan lukemiseen

♥︎ Useita viihtyisiä ravintoloita

( Vernazzan satama )

// Onko Cinque Terren alue teille tuttu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥