lauantai 13. lokakuuta 2018

VINKKI: PÄIVÄRETKI COMOLLE


Ciao carini! (*hei rakkaat!)

Muistatte varmaan, että hyppäsin viime sunnuntaina hetken mielijohteesta junaan ja matkustin läheiselle Comojärvelle? Tuo oli ehdottomasti tämän lokakuun parhaita päätöksiä ja päiväreissu onnistui täydellisesti! ♥︎ Mä olen aina hyvin epäilevä ulkomaiden julkisen liikenteen toimivuuden suhteen mutta sain huomata, ettei Italian junissa ainakaan ole mitään moittimista.

Koska mun päiväretki onnistui loistavasti vain pienen infon avulla, ajattelin jakaa nyt mun vinkkejä päiväretkeen Comolla. Mitä kannattaa huomioida matkustaessa? Mitä kaupungista löytyy? Entä mistä löytää käsiinsä kaupungin herkullisimman gelaton? Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen tässä postauksessa. :--)MITEN COMOLLE? 

Ehdottomasti helpoin ja nopein tapa matkustaa Milanosta Comojärvelle on juna. Junia kulkee päivässä useita ja omasta mielestäni paras valinta on suora paikallisjuna. Junamatka kestää noin 40 minuuttia ja aikuisen 2. luokan lippu (ilman tiettyä istumapaikkaa) maksaa ainoastaan 4,80 € / suunta. Siis ihan uskomattoman halpaa! Junat lähtevät Milanon päärautatieasemalta (Milano Centrale) ja lipun voi ostaa etukäteen netissä tai asemalla sijaitsevista automaateista. Automaatista ostettu lippu pitää muistaa vielä leimata ennen junaan nousemista! Yleensä leimauslaitteet sijaitsevat lähtölaiturien läheisyydessä ja ne on helppo löytää.

Comon asema (S. Giovanni) ei ole kovinkaan suuri, joten pääsisäänkäynti löytyy nopeasti. Keskustaan pääsee kävelemällä noin 10 minuutissa eikä reitti ole vaikea – itse asiassa koko matka pääovilta on ainoastaan suoraan eteenpäin. ;--) Myös S. Giovannin asemalta löytyy lipunmyyntiautomaatteja, jotka toimivat omalta osaltani ilman mitään ongelmia.

Laivakyydit ovat suosittuja Comojärvellä
Vanhan kaupungin tunnelmaa
Cattedrale di Como

MITÄ NÄKEMISTÄ / TEKEMISTÄ?

Mä olin liikkeellä ainoastaan kamera kaverinani, joten keskityin pääasiassa nauttimaan kaupungin rauhallisesta tunnelmasta ja järven kauniista maisemista. Suosittelen ehdottomasti rantaa pitkin kiertävän reitin kulkemista! Nyt lokakuun puolivälissä kaikkialla oli niin kaunista: sininen taivas peilautui järven kirkkaasta vedestä ja puiden lehdet olivat aloittaneet vaihtamaan väriään keltaiseen ja oranssiin. Rannasta löytyy lisäksi mm. Tempio Voltiano -temppeli, jossa toimii museo sekä pitkän laiturin päässä sijaitseva Life Electric -veistos.

Vanhan keskustan kaduilta löytyy jonkin verran kauppoja, jotka ovat rauhallisempia kuin Milanon keskustan suuret liikkeet. Omia suosikkejani ovat Piazza Voltan lähellä olevat Subdued sekä Brandy Melville. Keskustan alueella on myös useita kirkkoja/katedraaleja, joista kauneimmat ovat Cattedrale di Como turkoosine kupoleineen ja upeat tornit omaava Basilica di Sant'Abbondio.

Il Sorso
Gelateria Guidi

RAVINTOLA- & KAHVILASUOSIKIT:

Kaupungista löytyy tietysti useita erilaisia ruokapaikkoja moneen makuun. Mielestäni suloisimmat paikat tuntuivat sijaitsevan hieman hiljaisimmilla sivukaduilla mutta nuorisolle kaupungista löytyy toki myös McDonald's. (Sorruin itsekin hakemaan sieltä paistettuja mozzarellapalloja!)

Il Caffè dei Viaggiatori * – Erittäin mukava ja rento kahvila hieman hiljaisemmalla alueella. Edulliset hinnat ja ehkä tähän mennessä paras Latte Macchiato. 

Mystic BurgerMielenkiintoisesti sisustettu ravintola, jonka tarjoamat burgerit näyttivät uskomattoman hyviltä! Kurkistin paikan kotisivuille ja ainakin menu sai veden mun kielelle. Tarjolla vaikutti olevan myös useita kasvisvaihtoehtoja. 

Vintage Jazz Food & WineToinen omaperäisen näköinen mesta, jossa olisin mielelläni nauttinut vaikka aperitiivin kaverin kanssa.

Gelateria Guidi * – Söin päivän aikana kaksi jäätelöä, joista tämä jälkimmäinen vei voiton 6 – 0. Useita makuvaihtoehtoja, mukava palvelu ja edullinen hinta. Parasta!

Il Sorso * – Hieman hämyinen viinibaari Piazza Voltan lähettyvillä.  En osaa sanoa menosta illalla, mutta tilaamani drinkki (Hugo) oli erittäin hyvä eikä hintakaan ollut kova.

*= täällä kävin itse!

Jos teillä on jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥