sunnuntai 21. lokakuuta 2018

VALOKUVAUKSELLINEN CINQUE TERRE


Ciao tutti!

Näitä kuvia katsoessa ei ihan uskoisi, että kyseessä on lokakuu. Niin kesäinen keli täällä on vielä vallinnut. :--) Eikä tämä tyttö ainakaan valita! Lähdin siis viikko sitten sunnuntaina päiväretkelle kohti länsirannikolla sijaitsevaa Cinque Terren aluetta ja se oli mitä loistavin päätös. Olin aluksi hieman epäilevä, kannattaako reissun takia istua junassa päälle kuusi tuntia mutta vastaus on ehdottomasti kyllä, se kannattaa. Junamatka ei tuntunut edes pitkältä, kun maisemat junan ikkunasta vaihtelivat rauhallisesta maaseudusta, Genovan kaupunkiin ja jylhiin kallioihin meren rannassa.

Mun päivään mahtui kaksi kylää: Riomaggiore sekä Verranza sekä lyhyt pyörähdys Levantossa, jossa jouduin odottamaan reilun tunnin paluujunan lähtöä. Viimeisestä mulla ei ole erityisempää sanomista mutta nuo kaksi Cinque Terren kylää lunastivat paikkansa mun sydämessä upeilla maisemillaan. Kylät ovat muuten hyvin pieniä eikä niistä löydy kummoisia aktiviteetteja, mikä kannattaa pitää mielessä, jos tylsistyy helposti pelkkiin maisemiin.

Tänään mun suunnitelmissa on lätkäistä teille aimo annos tuon päivän aikana kertyneitä kuvia – myöhemmin palaan kirjoittelemaan tarkempaa infoa itse kylistä sekä mun retken onnistumisesta sekä pienistä vastoinkäymisistä. 

Siihen saakka – Arrivederci!


( Riomaggioren satama-alueen värikkäät talot )
( Riomaggioren keskusta )
( Cinque Terressä juna on paras valinta )
( Verranzan satama )

 // Onko teillä ehdotuksia päiväretkistä /viikonlopun reissuista täällä Italiassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥