tiistai 9. lokakuuta 2018

OPISKELU MILANOSSA: TAVOITTEITA & TOIVEITA

Buongiorno tutti!

Selvittyäni eilisestä "kevyestä" kymmenen tunnin koulupäivästä (1 luento + projektin tunnit) ajattelin tänään olevan oikein sopiva päivä kirjoitella hieman mun suunnitelmista ja tavoitteista täällä Milanossa niin opiskelun, vapaa-ajan kuin ihan arkisen elämän suhteen. En ollut pohtinut näitä asioita sen kummemmin ennen lähtöä ja toisen vaihtarin ensimmäisenä yhteisenä iltana esittämä "Mitä sä haluat kokea/oppia/tehdä vaihdon aikana?" -kysymys sai joukossamme aikaan hyvinkin mielenkiintoisen keskustelun.

Tänään haluan siis jakaa teille muutaman mulle mieleen tulleen jutun, jotka toivoisin mahduttavani tähän viiden kuukauden pituiseen opiskelijavaihtoon.


Tutustun vaihtareiden lisäksi myös paikallisiin opiskelijoihin

Vaikka olenkin viettänyt suurimman osan ajasta muiden vaihtarien kanssa, olisi kiva tutustua myös paikallisiin opiskelijoihin sekä Euroopan ulkopuolelta tulleisiin vaihtreihin. Onneksi pääsin meidän projektissa ryhmään kahden paikallisen opiskelijan kanssa, joten sentään tähän on jonkilainen mahdollisuus!


Panostan kursseihin, vaikka osa tuntuisikin turhilta

Myönnän, että ensin Rhinoceros-kurssin käyminen uudestaan tuntui todella turhalta ajatukselta mutta olen oppinut tähän mennessä jo paljon uutta. Ohjelman tutkiminen ja uuden opettelu on sitä paitsi paljon helpompaa, kun perusasiat ovat jo hallussa! Myös sosiologian opinnot ihmetyttivät aluksi mutta yritän suhtautua niihinkin avoimin mielin...


Käytän italian kieltä aina kuin mahdollista (!!)

Koulussa kaikki opetus ja ohjaus tapahtuu englanniksi, joten siellä en pääse harjoittelemaan mun italian kielitaitoa. Tarjolla ei ole valitettavasti edes italian kielikursseja, joten kielen opiskelu jää täysin omalle vastuulle ja ajalle. Tästä syystä pyrinkin hoitamaan mm. kaupassa käynnin ja muut arjen asiat italian kielellä, jotta saisin edes hieman harjoitusta.


Tutkin kaupunkia myös keskustan alueen ulkopuolella

Keskustan lisäksi olen kierrellyt niin asuinaluettani Cittá Studia kuin myös kaupungin toisella puolella sijaitsevaa Naviglin aluetta. Täytyykin kysyä mun kämppikseltä, mitkä ovat kaupungin kiinnostavimmat / kauneimmat alueet...


Nautin kaupungissa pidettävistä keikoista

Esimerkiksi tänään illalla oon menossa fiilistelemään Milanossa keikkailevaa The Rasmusta ja oon asiasta ihan liian innoissani! Tämän lisäksi mulla on liput helmikuun Good Charlotten keikalle. ♥︎ Toki muitakin kiinnostavia tilaisuuksia löytyy, jotka vain odottavat niihin tarttumista.


Matkustan kauemmaksi marraskuun lyhyellä lomalla

Marraskuun alussa meidän lukujärjestys näyttää neljän päivän vapaata ja ollaan yritetty päättää muiden vaihtarien kanssa, minne päin Italiaa lähdetään pienelle mini-lomalle. Ilmaan on heitetty vaihtoehtoja niin Roomasta, Veronasta kuin Cinque Terrestä. Ollaan siis tutkittu tarkkaan mahdolliset junavuorot sekä tarjolla olevat airBnB-asunnot. Mun mielestä yhteinen reissu on ihana idea ja toivon todella, että se onnistuu hyvin!


Opettelen juomaan myös cappuccinoja

Kahvilassa olen tilannut normaalisti latte macchiaton mutta viime päivinä olen katsellut myös kaverieni cappuccinoja. Ehkä nyt ilmojen hieman viiletessä olisi aika siirtyä hieman enemmän kahvia sisältäviin juomiin? Ja mikä olisi parempi maa harjoitella kahvin juontia kuin Italia?


Luen italian kielisen Kultahattu-kirjan

Ennen lähtöä äiti oli hankkinut mulle lahjaksi italian kielisen Kultahattu-kirjan sekä sanakirjan lukemisen tueksi. Onneksi kirja ei ole kovinkaan paksu ja olen lukenut sen jo aiemmin – ehkä kirja ei siis olisi liian haastava minulle? Rohkeuteni ei ole vielä riittänyt kannen avaamiseen mutta pidän itselleni peukkuja pystyssä tätä haastetta varten.Vierailen Sveitsissä kummitätini luona

Milanosta pääsee hieman reilussa neljässä tunnissa Sveitsin puolelle Baseliin, jossa kummitätini asuu. Hän onkin esittänyt toiveen, että tulisin joku viikonloppu vierailulle. Yhden suunnan liput näkyivät maksavan 39 €, kunhan ne ostaa tarpeeksi ajoissa. Harmi kyllä kyseinen junavuoro ei näytä tuntevan opiskelijan alennuksia...


Houkuttelen kavereita vierailemaan luonani viikonloppuisin

Oman matkustamisen lisäksi olen yrittänyt parhaani mukaan saada myös mun ystäviä vierailemaan täällä Milanossa. Milano ei tunnetusti ole se halvin matkustuskohde mutta onneksi mun huoneeseen mahtuu yöpymään. :--)


Osallistun tapahtumiin/juhliin muiden vaihtarien kanssa

Kuten ehkä tiedätte, mä olen pahimman luokan kotihiiri ja jäänkin aivan liian mielelläni kotiin hengailemaan, kun muut lähtevät juhlimaan. Tällä kertaa, olen halunnut haastaa itseni osallistumaan erilaisiin tapahtumiin muiden vaihtarien kanssa. Esimerkiksi Erasmus tuntuu järjestävän useampiakin juhlia joka viikko eli tämän ei pitäisi olla kovinkaan vaikeaa. Tällä hetkellä mun saldona on 2 x tuleva keikka, 3 x illanvietto, 1 x päiväretki sekä 2 x baari-ilta.


// Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia opiskelijavaihdoista, jos sellaiseen olette joskus osallistuneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥