keskiviikko 31. lokakuuta 2018

LOKAKUUN SUOSIKIT ♥︎

Okei.

Voisiko joku ihan ensimmäisenä kertoa, miten ihmeessä lokakuu voi olla jo ohi? (Ja heti sen perään lähettää tänne lastillisen glögiä ja pipareita, sillä alan tulla hulluksi nähdessäni muiden joulu-fiilistelyjä somessa...) Tämä viikko on ollut jo tähän mennessä niin täynnä sadetta ja ihmettelenkin, miten koko kaupunki ei ole jo peittynyt tulvivaan veteen. Täällä Italiassa sade kun ei tule sellaisina kuuroina – ei todellakaan! Sade tuntuu jatkuvan läpi koko päivän ajan ilman minkäänlaista merkkiä lyhyestäkään tauosta. Kuinka sellainen on edes mahdollista?

Vaikka tämän hetkinen säätilanne ei todellakaan kuulu mun suosikkeihin, on tähän lokakuuhun mahtunut myös paljon kivoja juttuja, joita ajattelin käydä tänään läpi. :--)

ITALIASSA REISSAAMINEN

Tähän kuukauteen on mahtunut peräti kolme päiväretkeä täällä Italian rajojen sisällä! Junaverkosto on erittäin laaja ja toimiva, mikä on entisestään kasvattanut mun intoa matkustamiseen ja Italian kaupunkien tutkimiseen. Tähän mennessä mun reissut on suuntautuneet Comojärvelle, Cinque Terreen sekä Pisan kaupunkiin. Olisiko teillä muuten heittää kiinnostavia kohteita junamatkan päässä Milanosta?

KELTAINEN LAUKKU (H&M)

Mulla on täällä mukana ainoastaan mun pienikokoinen nahkalaukku, joten jos mukana on yhtään enemmän tavaraa on mun ollut pakko vaihtaa laukku joko reppuun tai kangaskassiin. Tämä on ollut hieman ärsyttävää, sillä tuntuu turhalta kuljettaa yhtä vihkoa ja penaalia niin isossa kassissa... Tähän tuli kuitenkin ratkaisu, kun näin tämän keltaisen laukun H&M:n liikkeessä. Tasan sama keltainen väri kuin mun repussa ja täydellinen koko koulupäivän tavaroille. Lisäksi laukun saa "kiinni" kiristämällä tuota suuaukon ympärillä kulkevää hihnaa, joka muodostaa sivuun kivan rusetin. (Tämän kanssa uskaltaa kulkea myös ihmisvilinässä.)

GELATO

Yksi syy, miksi Italia on niin ihana. Kuka oikeasti voi vastustaa gelatoa, kun jokaiselta kadulta löytyy oma gelateriansa? Mun tulee syötyä tätä herkkua 2-3 kertaa viikossa mutta välillä näitä saattaa kadota kaksikin kappaletta samana aurinkoisena päivänä. Mun suosikkeja ovat tällä hetkellä mansikka, sitruuna, pistaasi, hasselpähkinä sekä jogurtti. ♥︎

THE DARK BETWEEN STARS (ATTICUS)

Ensimmäinen Milanosta hankittu kirja oli tämä Urban Outfittersin myymälästä löytynyt Atticuksen toinen runokirja! Myymälässä oli myös miehen(?) ensimmäinen julkaisu mutta se jäi ainakin vielä ostamatta. Atticuksen runot on mun lemppareita J.M.Stormin rinnalla. :--)

KIRSIKKATOMAATIT

Näitä olen ostanut ja syönyt jo ihan liikaa! Meidän lähikaupasta saa maailman söpöimpiä noin sormenpään kokoisia pieniä kirsikkatomaatteja, jotka on ihan uskomattoman makeita! Tää on mun puolesta erittäin tervetullut juttu, sillä oon useamman kerran onnistunut valitsemaan herkuttelu-suklaan sijaan paketin näitä tomaatteja. :--D

KÄMPPIKSEN KOIRA

Meidän kanssa täällä kämpällä asustaa tällainen karvapallo, josta on ollut kyllä suuri apu kissoja kohtaan tuntemaani ikävään. On mukavaa, kun seurana on joku jota rapsuttaa ja joka makoilee tyytyväisenä vieressä kun luen kirjaa tai teen töitä koneella. Shiro on muutenkin ihanan seurallinen tyyppi, joten olo ei ole ikinä yksinäinen, vaikka kämppis olisikin töissä iltamyöhään.

MONUMENT CEMETERY (MILANO)

Tämän kuukauden ehkä erikoisin suosikki on läheltä Milanon keskustaa löytyvä Monument Cemetery -hautausmaa, joka on nimensä mukaan valtava ja täynnä upeita hautoja, patsaita ja monumentteja. Kierrettiin täällä reilu kaksi tuntia, jonka jälkeen oli pakko lähteä etsimään jo jotain lounaspaikkaa. Saatiin siis vasta pintaraapaisu alueen haudoista ja upeista veistoksista. Tänne on pakko päästä vielä uudemmankin kerran kävelemään!

// Mitä mieltä sä olet näistä lokakuun suosikeista? Yllättikö joku poiminta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥