maanantai 8. lokakuuta 2018

KLASSIKKO: PASTA CARBONARA


Buongiorno!

Ruoanlaitto täällä Italiassa ei ole niin yksinkertaista. Ruokakauppojen valikoima eroaa aika paljon suomalaisen kaupan hyllyistä eikä täältä asunnolta löydy kuin aivan välttämättömimmät keittiötarvikkeet. Ette varmaakaan ylläty, kun sanon, ettei täällä olla liiemmin nähty perus-suomalaisia ruokia saati mitään monimutkaisempaa sapuskaa. Tähän menessä mun ruokavalio on koostunut erilaisita pastoista, salaateista sekä tuoreesta focacciasta. :---D Viimeisimpänä pyöräytin koulupäivän jälkeen yhtä suurinta herkkuani – pasta carbonaraa, josta tuli ihan huippuhyvää!


PASTA CARBONARA (1 iso annos)

150g tuorepastaa (spagetti/tagliatelle)
100g pancettaa
2 keltuaista
noin 1 dl raastettua parmesaania
+ suolaa
(+ mustapippuria)


1. Paista pancetta pannulla.

2. Kiehauta vesi ja kypsennä tuorepasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

3. Sekoita kulhossa keltuaiset ja parmesaani.

4. Valuta kypsä pasta ja lisää sekaan pancetta. Kääntele joukkoon keltuaisseos ja tarjoile heti.


// Mitä italialaisia klassikoita mun pitäisi ehdottomasti kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥