torstai 6. syyskuuta 2018

ROSMARIINI–LOHKOPERUNAT


HELLO GUYS!

Tänään teitä hemmotellaan, sillä luvassa on yksi mun kaikkien aikojen lempparilisukkeista. ♥︎ Aiemmin mun "guilty pleasure" oli ehdottomasti meidän kotikaupungin torin grillin tarjoamat ranskalaiset – nytkin pelkkä ajatuskin tuo jo veden kielelle! Nykyään olen kuitenkin syönyt ranskalaisia yhä harvemmin, sillä enää esimerkiksi pikaruokapaikkojen ranskikset eivät vain uppoa niin helposti.

Kotona kuitenkin valmistuu jotain vähintään yhtä hyvää – näistä rosmariinilla ja suolalla maustetuista lohkoperunoista on tulossa pelottavan nopeasti sellainen herkku, jonka saatan valmistaa ihan tavallisena iltana, kun mieleni tekee jotain "ei niin terveellistä" suolaista herkkua...


ROSMARIINI-LOHKOPERUNAT (2 annosta)

10 keskikokoista (Annabelle)perunaa
+ ruokaöljyä
+ suolaa
+ rosmariinia


1. Pese perunat huolellisesti – älä kuitenkaan kuori!

2. Leikkaa perunat ohuiksi lohkoiksi. (Yhdestä perunasta saa noin 6 lohkoa.)

3. Laita perunat kulhoon, kaada sekaan ruokaöljyä ja lisää mausteet. Kääntele perunoita, kunnes lohkot ovat peittyneet tasaisesti öljy-mausteseokseen.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

5. Levitä perunalohkot pellille leivinpaperin päälle tasaisesti.

6. Kypsennä lohkojen koosta riippuen 30-40 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.


// Millä sä maustat sun lohkoperunat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥