torstai 27. syyskuuta 2018

MILANO, NICE TO MEET YOU.

Buona sera!

Neljäs päivä Milanossa on parhaillaan kääntymässä kohti iltaa ja löysin vapaata aikaa tulla päivittelemään kuulumisia ja fiiliksiä myös tänne blogin puolelle. ♥︎ Reaaliaikaisia kuulumisia näkyy paremmin instagramin puolella, josta nämäkin kuvat on poimittu.


Kaikista peloista huolimatta mun lennot tänne Milanoon sujuivat erittäin mallikkaasti. Välilasku Münchenissä ei ollut yhtään hassumpi, vaikka vaihtunut lähtöportti aiheutti hetken ajan ylimääräisiä sydämen tykytyksiä... Vaihto oli kuitenkin älyttömän nopea ja sekä mä että mun matkalaukku selvittiin Milanoon suuntaavaan koneeseen. Kentällä matkalaukku ilmestyi hihnalle ensimmäisten joukossa ja keskustaan menevä bussikin löytyi vaivattomasti. Keskustan rautatieasemalla odotin hetken, että mun tuleva kämppis tulisi vastaan ja jatketiin yhdessä raitiovaunulla asunnolle.

Meidän asunto sijaitsee rauhallisella città studin alueella eikä mulla ole tässä vaiheessa yhtään valituksen aihetta. Täältä kävelee koululle alle puoli tuntia ja muut kulkuyhteydet on myös hyvät. Ihan asunnon nurkalla on sekä raitiovaunu- ja bussipysäkki sekä taksitolppa. Tämän lisäksi mun huone on hyvän kokoinen ja asunto muutenkin ihan hyvässä kunnossa. (Ihanaa saada taas kaasuliesi käyttöön!) Lisämaininnan saa vielä nopeasti toimiva wi-fi, joka kuuluu mulla vuokraan.


Tähän viikkoon ei ole mahtunut vielä paljoa koulua, sillä nähtiin tiistaina vaihtarien ja opiskelusta vastaavan koordinaattorin kanssa pikaisesti. Saatiin tuolloin käsiin koko puolen vuoden kestävät lukujärjestykset sekä nopea kierros koulun tiloissa. Keskiviikkona osallistuttiin viralliseen koulun aloituksen infoon, jossa tavattiin pikaisesti paikalliset opiskelijat. Opiskellaan siis koulun englannin kielisellä linjalla, joten kaikki info ja opetus saadaan englannin kielellä. (Vähän harmillista mutta eiköhän tuota italiaa tule harjoiteltua myös arjessa.)

Tänään sitten aloitettiin aamu Rhinoceros-ohjelman parissa, mikä tuntui olevan suurimmalle osalle täysin tuntematon. Onneksi mulla on ohjelman perusteet vielä jotenkin muistissa, niin tunti ei ollut erityisen vaativa. Huominen (ja perjantait yleensä) onkin sitten vapaapäivä ja ollaan parhaillaan suunnittelemassa jotain menoa tälle illalle muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Meitä on täällä seitsemän opiskelijaa Erasmus-ohjelman kautta: kaksi Lontoosta, kaksi Ruotsista, yksi Saksasta sekä kaksi meitä suomalaista. :---)


// Nyt painelen pikaiseen suihkuun ja yritän selvitellä milloin ja missä me nähdään tänään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥