torstai 20. syyskuuta 2018

KILPIKONNAN KUORELLA (2018)


Huomenta ihanat!

Viikko alkaa hiljalleen taipua viikonlopun puolelle ja mun lähteminen on lähempänä kuin koskaan. Siitä syystä mun ahdistus kasvaa koko ajan ja nyt oli pakko ottaa taukoa pakkaamisesta ja kaikesta suunnittelusta – eli päädyin pakenemaan tänne blogin puolelle, missä useampi postaus odottaa viimeistelyä (tämä mukaan lukien). Alkusyksy oli lupaavaa aikaa lukemiselle, sillä tein muutamana etäpäivänä töitä Töölön kirjastolla aivan nuorisohyllyn vieressä ja mukaan lähti tietenkin useampia kirjoja, joita luin myöhään yöhön...


MISTÄ ON KYSE?

John Greenin uusin teos, Kilpikonnan kuorella, oli ilmestyessään paljon esillä mutta en oikein syttynyt kirjalle. Nyt löysin kirjan hyllystä kirjailijan toisen kirjan vierestä ja päätin antaa sille mahdollisuuden. Kirja seuraa Aza-nimisen nuoren elämää pakko-oireiden kanssa. Aza pelkää kuollakseen saavansa bakteeritartunnan ja kuolevansa, minkä vuoksi hän käykin terapiassa.

Kun paikallinen miljonääri katoaa ja tämän löytämisestä luvataan palkkio, houkuttelee Azan ainoa ystävä, Daisy, hänet mukaan etsintöihin. Kadonneen miehen poika, Davis, on Azan vanha tuttu ja nuoret päätyvät tutustumaan uudelleen. Viettäessään aikaa Davisin kanssa Aza yrittää tasapainotella tunteidensa ja pakko-oireisten ajatustensa välillä. Samalla hän joutuu myös miettimään, kannattaako Davisin isä todella löytää vai olisiko poikien elämä parempaa ilman häntä.

MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Mulle jäi kirjasta hieman ristiriitainen fiilis. Tavallaan tykkäsin erilaisesta ja hieman oudosta rakkaustarinasta mutta välillä pakko-oireiden kuvaileminen oli todella raivostuttavaa mutta todentuntuisia. En ole aiemmin lukenut kirjaa, jossa päähenkilö kärsisi pakko-oireista ja kun kyseessä on varsinkin minä-kertoja niin pakko-oireiset ajatukset tuntuivat jopa häiritseviltä ja sekoittivat omia ajatuksiani. En tiedä henkilökohtaisesti millaista pakko-oireisen henkilön päässä on mutta kirjan tuottama kokemus tuntui omasta mielestäni aika ahdistavalta.


// Oikein mahtavaa päivää teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥