tiistai 18. syyskuuta 2018

FIILIKSET KESÄN TYÖHARKOISTA


Moikka tyypit!

Viime viikon perjantaina oli mun viimeinen päivä idaDesignin toimistolla työharjoittelussa ja siihen päättyi mun tämä kesän 13 viikkoa kestäneet työharjoittelut. Mulla on takana siis aika erilainen kesä kuin yleensä, sillä ehdin tosiaan lomailla ainoastaan yhden kuukauden!

Tänään ajattelin koota yhteen ajatuksia kesän aikana syntyneistä ajatuksista työharjoitteluun ja sisustusarkkitehdin/muotoilijan alaan liittyen. Avuksi otin muutaman kiinnostavan mulle esitetyn kysymyksen, joihin vastaan just nyt.


Kannattiko työharjoittelu?

Ehdottomasti kannatti. Vaikka välillä olikin päiviä, jolloin töihin meneminen tuntui aivan kauhealta, olen sitä mieltä, että työharjoittelussa oli huomattavasti enemmän hyötyä ja plussaa. Suuren osan kesästä työskenteleminen ja siinä sivussa kahden kesäkurssin suorittaminen oli kyllä kieltämättä aika rankkaa, enkä ainakaan itse laittaisi ollenkaan vastaan, jos näiden harjoittelujen ajankohta siirrettäisiin osaksi lukujärjestystä esim. keväälle tai syksylle.

Mitä töitä tein harjoittelujen aikana?

Olin töissä sekä sisustuslehden toimituksessa että sisustusarkkitehtitoimistossa, joten sain alasta hyvinkin monipuolisen kuvan. Toimituksessa töihini kuului tietenkin sisustusjuttujen tekeminen, tuotteisiin tutustuminen, kuvakset sekä valmistajien kanssa vuorovaikutuksessa oleminen. Pääsin mukaan myös Finlaysonin syksyn uutuuksien julkistamiseen! Toimistolla työt olivat lähempänä koulumaailmaa, kun tein suunnitelmia yksityiskoteihin, piirsin pohjapiirustuksia ja projektioita, valitsin tuotteita sekä valaisimia ja otin tiloista mittoja. Harkan loppupuolella kävin läpi toimiston materiaalikirjaston.


Miten sain kaksi työharjoittelupaikkaa?

Aloitin hakemusten lähettämisen alkukeväällä ja laitoin hakemuksia useita kymmeniä eri paikkoihin. Yritin miettiä mahdollisia harjoittelupaikkoja myös toimistojen ulkopuolelta ja sainkin kutsun Dekolle haastatteluun. Pyrin panostamaan sekä sähköpostiviestiin, että mukaan liittämääni hakemukseen ja osoittamaan, että olen tietoinen millainen työpaikka kyseessä on. Myöhäisemmän työharjoittelupaikan sain, kun toimisto oli vastannut heillä olevan jo harjoittelija kesän ajaksi – johon ehdotin lyhyttä harjoittelua syksylle ennen vaihtoon lähtöäni. Yllätyksekseni sainkin kutsun haastatteluun. :--)

Mitä uutta opin?

Opin harjoitteluissa paljon konkreettisia juttuja, joita koulussa olisi jopa mahdotonta opettaa. Lisäksi pääsin vahvistamaan osaamistani AutoCad-ohjelman parissa, sillä tavallisesti teen työt aina eri ohjelmalla. Ajatukseni ja mielikuvani yrittäjänä toimimisesta muuttuivat huomattavasti, kun pääsin seuraamaan läheltä, kuinka monipuolista yrittäjän arki ja työtehtävät ovat! Opin harjoittelun aikana myös paljon erilaisista materiaaleista sekä alalla toimivista valmistajista sekä maahantuojista.


Mikä oli parasta?

Ehdottomasti parasta oli kuulla, kun asiakas/työkaveri antoi positiivista kommenttia tekemästäni suunnitelmasta! Siitä tuli niin hyvä mieli ja tuntui, että ehkä mä tosiaan osaan jotain ja tämä ala on mua varten. ♥︎

Mikä oli huonoa tai ärsyttävää?

Välillä tuntui, että työ ei oikein mene mihinkään suuntaan tai jäin jumiin johonkin turhauttavaan asiaan. Myös päivät, jolloin tuntui, että haluan vain jäädä kotiin nukkumaan mutta oli pakko tulla töihin ottivat välillä voimille...


Millaisen kuvan sain alan työelämästä?

Kuten aiemmin sanoin, kaksi hyvin erilaista alan työpaikkaa antoivat mulle erittäin monipuolisen kuvan työelämästä. Näiden lisäksi on tietenkin vielä useita muita työpaikkoja, joille tämän alan opiskelu voi johdattaa. Mä näkisin itseni ihan helposti kummankin kaltaisessa työssä ja harjoittelun jälkeen mun "pelko" yrittäjyyttä kohtaan on myös hieman vähentynyt, mistä olen super iloinen.

Sisustusarkkitehtuuri ja muotoilu vaikuttaa muutenkin alalta yhä enemmän kutsuvalta ja mun mielikuvan mukaan alalla ollaan hyvin verkostuneita ja ihmiset luovat paljon suhteita muihin alalla toimiviin. On siistiä huomata, että kaikkea ei välttämättä tarvitse osata/hallita itse, kun ympäriltä löytyy monia eri alojen osaajia ja ammattilaisia.


// Jos sulla on jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni kommenttien puolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥