maanantai 13. elokuuta 2018

WHEN WE COLLIED (2016)


Moikka ja kivaa maanantaita!

Mulla on takana oikein kiva viikonloppu ja palasin tänä aamulla hyvillä mielin takaisin töihin. :--) Työviikosta tulee tällä kertaa hieman katkonainen, sillä vietän huomenna etäpäivää Keski-Suomessa, jossa mulla on viimeinen (!!) hammaslääkärin käynti. Toivottavasti seuraavan kerran nähdään useamman vuoden päästä... Otan samalla kissat mukaan tänne Helsinkiin, sillä jäljellä on enää kuukauden päivät ennen Milanoon lähtemistä ja haluan viettää aikaa rakkaiden kanssa ennen kuin meidän tiet eroaa puolen vuoden ajaksi.

Nyt kuitenkin päivän aiheeseen, joka on esittely viimeisimpänä lukemastani kirjasta.

[sisältää pieniä juonipaljastuksia]

MISTÄ ON KYSE?

Vivi on juuri kaupunkiin muuttanut tyttö, joka on täysin rakastunut uuteen kotikaupunkiinsa ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Heti kirjan alussa käy ilmi, että Vivi kärsii mielenterveysongelmista ja on salaa lopettanut lääkkeidensä syömisen. Tästä syystä hänen mielialansa heittelevät paljon ja välillä meno on hyvinkin maanista. Kaiken keskellä Vivi törmää sattumalta Jonah'iin, vakavaan poikaan, joka kantaa paljon painoa olkapäillään. Erikoinen Vivi saa Jonah'in unohtamaan hetkeksi oman elämänsä ongelmat mutta alusta asti on selvää, ettei nuorten romanssi tule olemaan helppoa.


MITÄ PIDIN KIRJASTA?

Olin kahden vaiheilla When We Collided -teoksesta, sillä osa kirjasta ärsytti minua hyvinkin paljon ja osasta taas pidin. Esimerkiksi kirjan henkilöistä Vivi ja tämän äiti tuntuivat välillä raivostuttavilta ja etenkin Vivin toiminta ja valinnat vaikuttivat erittäin itsekkäiltä. Jonah'in henkilöhahmo ja taustat taas olivat aivan toinen asia ja rakastuin hahmoon syvästi. Nuoren kokemukset ja ajatukset tuntuivat aidoilta ja tunsin vahvaa myötätuntoa poikaa kohtaan.

Muutenkin kirja antoi mielestäni oudon kuvan mielenterveydellisistä kysymyksistä eikä kirjan rakkaustarinakaan tuntunut todelliselta. Tietysti genrelle on yleistä, että rakkaus iskee yllättäen mutta kaipasin silti nuorten välille enemmän tutustumista ja muuta yhteistä pohjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥