torstai 16. elokuuta 2018

KANA-NUUDELISALAATTI


Moikka!

Mulla on ollut tapana ostaa töihin evääksi valmissaalaatti useana päivänä. Erityisen ihastunut olen Makulan uudistettuun kana-nuudelisalaattiin, josta on lyhyessä ajassa tullut mun ehdoton suosikki. Ongelmana on vain se, että salaattia ei saa meidän lähikaupasta ja jokapäiväinen salaatti alkaa tulla kalliiksi lompakolle... Koska tuntuu, etten pysty päästämään tästä herkusta ihan helpolla irti, otin tehtäväkseni selvittää, onko samanlaisen salaatin valmistaminen kotona mahdollista.

Yllättäen jo ensimmäinen yritys oli niin lähellä alkuperäistä, että päätin jättää valmiit versiot kaupan hyllylle. Itse tehtynä salaatin hinta pysyy ihan hyväksyttävässä hinnassa eikä maustakaan tarvinnut tinkiä! ♥︎ Itse en ole erityisemmin tulisen / mausteisen ruoan ystävä, joten mulle tuo reilun kokoinen lusikallinen sweet chili -kastiketta riittää mainiosti. Jos kuitenkin kaipaat salaattiin enemmän makua niin suosittelen lisäämään kastiketta lisää tai vaihtamaan se tulisempaan.


KANA-NUUDELISALAATTI (1 annos)

1 levy vehnänuudeleita
1 rkl sweet chili -kastiketta
2 kourallista salaattisekoitusta
1 kananfilee
2 rkl suolattuja maapähkinöitä
+ 1 limen lohko


1. Aloita paistamalla kananfilee. Leikkaa jäähtynyt filee pieniksi kuutioiksi.
2. Kiehauta vesi ja valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti.
3. Huuhtele kypsät nuudelit kylmässä vedessä ja valuta. Mausta esimerkiksi sweet chili -kastikkeella.
4. Kokoa salaatti: laita pohjalle huuhdeltua salaattisekoitusta. Lisää päälle nuudelit, kanakuutiot sekä (reilusti) suolapähkinöitä. Purista kastikkeeksi tuoreen limen mehua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥