lauantai 18. elokuuta 2018

HAALARIT KOKOA 40 – ENTÄ SITTEN?


Niinpä. Uskotteko, että nämä kuvissa näkyvät farkkuhaalarit ovat kokoa 40?

Voitte varmasti kuvitella mun ilmeen, kun ensin kokeilin jalkaani koon 34 haalareita. Siis koon, joka mahtuu kyseiseltä merkiltä mun päälle muuten ihan normaalisti. Tämän jälkeen vaihdon kokoon 36 ja 38 ja kun nekään eivät vielä mahtuneet päälle mietin pitkään, voinko sovittaa vielä suurempaa kokoa. Vaikka oli täysin selvää, että haalarien koot olivat menneet pahasti vikaan tässä mallissa, oli mun päässä silti vielä pitkän aikaa ajatus siitä, etten missään tapauksessa voisi ostaa kolmea kokoa suurempia haalareita vain sen takia, ettei mun tavallinen koko sattunut mahtumaan päälle.

Hetken päästä onneksi huomasin, kuinka naurettavaa ajatuksen juoksuni oli. Se että juuri näiden haalarien lapussa lukee numerot 4 ja 0 ei pitäisi vaikuttaa mun ajatuksiin minkään vertaa. Tärkeintä oli, että haalarit istuivat hyvin ja näyttivät oikein kivoilta mun päällä. Joten miksi, oi miksi, sen yhden pienen numerolapun piti vaivata mun mieltä niin paljon?? 

Välillä saatan sovittaa kirpputorilla vaatteita kokonaan kokolappua vilkaisematta tai ostaa jätkien ylisuuren t-paidan, koska satun tykkäämään sen printistä. Liian usein kuitenkin päädyn orjallisesti vilkaisemaan vaatteen kauluksesta löytyvän lapun koko numeroa, vaikka paidan leveys kertoisi paljon tarkempaa tarinaa...Haalarit & t-paita: H&M || sukat: Monki || Kengät: Vans

Onneksi tuo Tukholman H&M:n sovituskoppiin sijoittunut tapaus ei kestänyt kauaa, ja pääsin pian yli "tämähän on aivan vääränkokoinen vaate minulle" -ajatuksesta. Koska haalareissa ei ollut mitään (muuta) valittamista ja ne olivat vieläpä hyvässä alennuksessa, päätin haistattaa kokolapun numerolle pitkät ja ostaa housut kaikesta huolimatta. Nyt ollaan eletty useampi loppukesän päivä yhdessä sen kummemmin kokoja ja numeroita ajattelematta.

Tämä teksti saattoi vaikuttaa hieman jännältä mutta mulle tuli jostain syystä sellainen tunne, että haluan sanoa pari juttua asiaan liittyen. Tiedän, ettei joidenkin mielestä mulla pienikokoisena saisi olla mitään sanottavaa vaatteiden kokoihin tai muuhun liittyen mutta voin ihan suoraan sanoa, että hetken tuo "vasta koko 40 mahtui" -tilanne tuntui todella pahalta, kunnes ymmärsin, että kyse on ainoastaan numerosta eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, miltä kyseinen vaate näyttää tai tuntuu mun päällä.

Nykyään haluankin keskittyä enemmän juuri siihen miltä vaate näyttää ja tuntuu mun päällä – sen sijaan että, katsoisin orjallisesti mitä sen lapussa lukee. Tämä on pieni muutos ajatuksiin mutta on saanut ainakin mun mielen paljon kevyemmäksi.

Mitä jos säkin kokeilisit?

1 kommentti:

  1. Kivat haalarit! Munkin vaatekokoni vaihtelee vaatteen valmistajasta ja tyylistä riippuen tosi paljon; joissakin vaatteissa päälle menee hyvinkin 38, kun taas jotkut mun vaatekaapin yksilöt on kokoa 52! Vaateostoksilla koon valinta on aina aikamoista arpapeliä, etenkin H&M:llä.

    VastaaPoista

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥