torstai 23. elokuuta 2018

CAPRESE-SALAATTI


Niin yksinkertaista – mutta niin hyvää!

Ne, joille tämä italialainen klassikko on tuttu, tietävät varmasti, mistä mä oikein puhun. :--) Mun Milanoon lähtö on enää tasan kuukauden päässä, joten nyt alkaa olla loistavat ajat totuttautua paikalliseen ruokaan. (Mahtava tekosyy, tiedän!) Mun rakkaus italialaiseen keittiöön on tuskin jäänyt epäselväksi kenellekään – niin paljon erilaista pastaa on näkynyt täälläkin tämän blogin elinkaaren aikana. ♥︎

Jostain syystä kuitenkin tämä alkupalojen / salaattien klassikko on loistanut poissaolollaan. Siis aina tähän päivään asti. Kyse ei tosiaan olisi siellä, että Caprese ei kuuluisi mun henkilökohtaisiin suosikkeihin, päinvastoin! Jos satutaan ravintolassa valitsemaan myös alkupalat, on tämä salaatti ja bruschettat mun go to -vaihtoehdot.


CAPRESE–SALAATTI (1 annos)

1 pkt mozzarellaa
2 isoa tomaattia
+ tuoretta basilikaa
+ oreganoa
+ oliiviöljyä


1. Valuta ja viipaloi mozzarella-juusto.

2. Viipaloi myös tomaatti ja revi basilikasta suuria lehtiä kokonaisina.

3. Asettele lautaselle peräkkäin mozzarellaa, tomaattia ja basilikan lehtiä.

4. Valuta pinnalle vielä hyvää oliiviöljyä ja ripottele päälle hieman kuivattua oreganoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisina. ♥